• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan: Oslo görüşmelerini PKK sızdırdı

Erdoğan: Oslo görüşmelerini PKK sızdırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK ile Oslo'da gerçekleştirilen görüşmeleri dışarıya sızdıran tarafın PKK tarafı olduğunu söyledi.

NTV televizyonunda katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Bu görüşmelerin belli medya gruplarına servis edildiğini gördük. Eğer istihbarat özel görüşme yapıyorsa bu görüşmeleri belge diye sızdırmak yanlıştır. Belge olması için altında imzası olması lazım" dedi.

Bu belgelerde görüşülmemiş şeylerin görüşülmüş diye girildiğini belirten Erdoğan, "Uygulamaya girecek diye taahhüt yok. Benim onadığım bir şey söz konusu değil. Onama yoksa belge niteliği kazanmaz. Birileri hemen alıp değerlendirme sürecine girmiştir. Nereden alarak? Medyadan alarak. Medya da samimi davranmamıştır. Böyle bir sürecin içine medyanın atlaması terörle mücadelenin geleceği için iyi olmamıştır. Ben yanlış buldum. Buradan çok prim toplarız diye bu işin içerisine girmiştir. Dayanışma noktasında desteklerini almamız gereken medya için de iyi bir imtihan olmamıştır. Bu servisin yapılmasını doğru bulmadığımız için bu adımı attık. MİT, İmralı ve Oslo ile ilgili görüşmelerini samimi bir şekilde ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

Görüşmelerin nasıl veya kimler sızdırıldığına yönelik kendisine bir soru yöneltilen Erdoğan, "Bizim yaptığımız araştırmalardan PKK tarafından sızdırıldığı çıkıyor. Ev sahipliğini yapanlar tarafından böyle bir şeyin yapıldığını hissettiğimiz anda oralara bir daha bu tür toplantıların yapılması mümkün değil." dedi.

"SİLAHLARIN SUSMASI DEĞİL BIRAKILMASI ÇÖZÜMDÜR"

Başbakan Erdoğan, PKK'nın hiçbir dönemde böyle silahlanma imkanı bulamadığını kaydetti. Erdoğan, "Terör örgütünün muhatabı düne kadar bireydi. Ama şimdi terör örgütü alan hakimiyeti gayretine girmiştir." diye ekledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Çözüm noktasında bölücü terör örgütü ile berabermiş gibi davranan, açıklama yapanlar var. Silahlar sussun diyorlar. Silahın susması çözüm değil. Silahın bırakılması çözümdür. Eğer terör örgütü silahı bırakacaksa bizler de iktidar olarak bu operasyonları minimize ederiz. Ama askerin de polisin de silahı bırakması söz konusu olamaz."

Çözüm için eğer İmralı'ya ve Oslo'ya gidilmişse bunların çözüm için en kararlı şekilde atılmış adımlar olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kimseye millete ihanet içerecek bir istihbarat verilmiştir. Ama terör örgütü mensupları bunu vermişlerdir." şeklinde ekledi.

BDP'Lİ VEKİLLERE: BEN BİR TANE ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞINI BUNLARIN BİRİSİNE DEĞİŞEMEM

Çözüm için BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya gelip gelmeyeceği sorulan Erdoğan, "Terör ile iç içe kimin olduğu önemli. Terör örgütü ile mücadele ama siyasi uzantılarıyla müzakere dedim. Hala aynı noktada nasıl olayım. 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, bir taraftan da bizimle müzakere. Nasıl olacak da ben teröristlerle yanak yanağa olan eş başkanla nasıl konuşacağım. Ben konuşursam şehit anneleri, ağlayan analar beni masada gördüğü an bana ne der? Ben bir tane şehit annesinin gözyaşını bunların birisine değişemem. Eğer dürüst, samimi olsalardı oturur konuşurduk müzakere ederdik." ifadelerini kullandı.

"CHP VE MHP DE BÖLGEDE OLMALI"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bölgede iki parti var. AK Parti, BDP. Ben diyorum ki niçin CHP ve MHP yok. Eğer demokratik mücadele vereceksek bu partiler de orada bulunmalı, halkın arasına kaynaşmalı. Bunu yapmalı ki halkı bölücü terör örgütünden ve uzantılarından ayıralım. Araya bariyer koyalım. Bu bariyer demokrasi bariyeridir. O zaman her şey değişmeye başlar. Orada herhalde CHP ve MHP'ye gönül verenler vardır."

BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu noktadaki bakışlarının belli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Meclise geldiği anda bu noktada bakışımız belli. Eğer siz terör örgütü ile beraber yürüyeceksiniz onların yeri parlamento değildir, Kandil'dir. Partimin takınacağı tavır çok açıktır. Parlamento dışında mücadelelerini istedikleri gibi sürdürebilirler." diye kaydetti. Erdoğan, ancak parti kapatılmasına da karşı olduğunu vurguladı.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89