• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Erdoğan: NATO'dan füze talebimiz olmadı

Erdoğan: NATO'dan füze talebimiz olmadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Füzeyi alma noktasındaki karar verici makam biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok dedi.

Endonezya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD seçimleriyle ilgili açıklama yaptığı sırada ‘İki tarafın takındıkları tavrı takdir ediyoruz. Darısı başımıza diyoruz’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin, Suriye sınırına Patriot füzesi yerleştirilmesi için NATO'ya resmi teklif sunmaya hazırlandığı haberlerine de değinen Erdoğan, "Bu füzeyi alma konusunda karar verecek merci biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bu dışişleri kim. Böyle bir şeyden haberimiz yok. Sağır duymaz uydurur cinsinden Reuters böyle bir haber yapıyor. Bizim böyle bir talebimiz olmamıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Obama'nın seçilmesi

Bizler 4 yıllık bir çalışma arkadaşlığımız oldu. Obama'yı tebrik ediyorum. İki tarafında başarısı takdir edilecek cinsten. Takındıkları tavrı da takdir ediyoruz. Darısı da başımıza diyoruz. Özellikle Obama'nın açıklaması çok önemliydi. "Mavi kırmızı eyaletler yok tek Amerika var açıklaması" tüm Amerikalıları kucaklama açısından çok önemliydi. Sayın Obama'ya tebrik telgrafı gönderdik. Birbirimizi çok daha iyi tanıdığımız için çok daha verimli adımlar atabileceğimize, Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ileri taşınacağına inanıyorum. Burada bir gerçek var. Sayın Obama 2008 seçimlerinde 52,9 oy almış. Rakibi de yüzde 50 almıştı. Delege sayılarına baktığımızda 365 delege çıkarmıştı. Şu an itibariyle 303 delegede. Romney'e baktığımızda 206 delege sayısında. Oy oranlarında farklılıklar göze çarpıyor. Hafızaların Amerikan seçimine kilitlenmediğini söylemek yanlış olur. Bölgede bir çok önemli gelişmelerin olabileceği düşünceleri var. Bu düşünce bizde de var. Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi'nde atılacak adımlar önemli. En önemli BM'de atılması gereken adımlardır. Rusya ve Çin'in şu ana kadar takındıkları tavrın değişmesi konusunda farklı adımların atılması gerektiğine inanıyorum.

Suriyeli sığınmacı sayısı 111 bini buldu

Başbakan, Suriye'ye yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı: "Şu anda hafızaların ABD seçimlerine kilitlenmediğini söylemek yanlış olur. Seçim sonrası bölgede olumlu birçok şeylerin olacağı noktasında beklentiler var. Biz seçimlerin yoruculuğunu düşünerek ABD'ye çok fazla yüklenmedik. ABD'nin bölgede NATO'nun önemli bir üyesi olarak bu işi çok daha farklı bir şekilde ele almasının gereğine inanıyorum. En önemlisi BM Güvenlik Konseyi'nde atılması gereken adımlardır. Bizdeki Suriyeli sığınmacı sayısı 111 bini bulmuş durumda."

Başbakan Erdoğan, Bordo Bereliler'in sınırötesi operasyonu hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89