• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan: Mit'i İmralı'ya ben gönderdim!

Erdoğan: Mit'i İmralı'ya ben gönderdim!
Başbakan Erdoğan Kazakistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan rdoğan, Uludere olayı sonrası partisinde yaşanan tartışmalarla ilgili bir soruya "Başından beri bir şey söyledim. AK Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yaptığı açıklamayı arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar.

Biz açıklamamızı yaptık. Neydi bu açkılama. Burada bir hatanın olmuş olabileceğini daha başta söyledik. Ama bu bölgenin terör bölgesi olduğunu da söyledik. Kimsede kalkıp sınır boyu kaçakçılığı yapanların yatığı kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içine giremez.

Bu konularla ilgili olarak bizler yasanın belirlediği tazminatın çok çok ötesinde açılan hesaplara yatırdık. Başbakan yardımcım aileleri ziyaret etti. Eşlerimiz gittiler. Ziyaretleri yaptılar. Eğer insaniyse biz görevimizi yaptık.

Adli incelemeler devam ediyor. Yapacağımız herhangi bir şey yok. Süreci takip ediyoruz, izliyoruz. Kimsenin dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini bekliyoruz.

Yok şöyle özür dilensin böyle dilensin. Atılan adımlarla o özürlerin dilendiği açıktır. Zorla gündemde tutanlar terör örgütü ve uzantılarıdır. Samimi olmadığı ortadadır. İstismara dönüştürmenin gayreti içinde olanlar vardır. Kimsede medya da değil bu konuyu fazla istismar etmesin. Bizim şöyleyeceğimiz budur. Grubumdan da farklı bir açıklama gelmeyecektir" dedi.

MİT GEREKİRSE İMRALIYLA YİNE GÖRÜŞÜR

Erdoğan, MİT’in Oslo görüşmelerinin ortaya çıkmasının ardından bu tür görüşmelerin devam edip etmemesi konusunda nasıl bir yol izledikleri sorusuna ise şöyle dedi:

Ben Milli İstihbarat Teşkilatımın mensuplarını başbakanlığım dönemimde İmralı'ya gönderdim. Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim. Niye? İstihbarat teşkilatının görevi budur, dünyanın neresine giderseniz gidin budur. İstihbarat teşkilatının mensupları, bağlı bulunduğu merciden izin alarak gider, bunun dışında başka mercilerden izin almak suretiyle buraya gidilmez. Kimse de onlara bu attıkları adımlar sebebiyle hesap soramaz, çünkü görevlerinin özelliği budur, niteliği budur. Onlar da bu görevlerini cansiperane yapmaktadırlar. Medya da burada lojistik desteğini, terörle mücadelede her zaman hükümetinin yanında hissettirmelidir. Hissettirmiyorsa bilesiniz ki, yazılı ve görsel medya da bu işte vebaldedir.

Erdoğan, bu görüşmelerle ilgili yapılan eleştiriler be BDP’nin İmralı’ya gitme talebi hakkında ise “Karşımızdakiler bir defa siyaseti nasıl yapacaklarını veya bu tür müzakereleri nasıl yapacaklarını, nasıl yaklaşacaklarını, bunu bilmiyorlar. Eğer siz kalkıp bu müzakereleri bile bir hukuk devletinin içerisinde olması gereken çerçevede değil de farklı talepler için yapacaksanız, o zaman bizim bu kadar boş vaktimiz yok. Nitekim şimdi de böyle bir Adalet Bakanı'ndan talebin içeriğinde İmralı konusu olunca, bu konuda zaten tavır bellidir. Bu bir siyasi müzakere değildir, bu çok farklı bir şekilde her şeyi belli olan bir netice için zaman kaybıdır” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89