• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Erdoğan: Kobani ile Diyarbakır'ın ne alakası var

Erdoğan: Kobani ile Diyarbakır'ın ne alakası var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kobani diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kobani diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de yaptığı konuşmada son günlerin güncel konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye'nin bu kalkınmasını, gelişmesini hazmedemeyenler var. IMF'ye olan borcunu ödeyen bir Türkiye var, üstelik IMF'ye borç verir hale gelen bir Türkiye var. Merkez Bankasındaki döviz rezervini yükselten bir Türkiye var, bire beş artıran bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini. Milli gelirini 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkaran bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini. Dış borcunu milli gelire oranla yüzde 73'ten yüzde 35'e düşüren bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini.

Başlattığımız kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe, bu millet 77 milyonuyla birbirine daha fazla sarıldıkça, birbiriyle dayanışmaya girdikçe birilerini rahatsız ediyor. Asılsız, yersiz, temelsiz gerekçeler üretmeye başladılar. Gazetelerden, internetten Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak ne varsa, hangi akıl almaz iftiralar varsa bunları adeta boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmak istediler olmadı. 17 - 25 Aralık darbe girişiminde bulundular milletimizin feraset duvarına çarpıp yıkıldılar.

Şimdi de 'Kobani' diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de sığınmak istedi de içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran Türkiye'nin şu anda bir devleti var. Daha ne istiyorsunuz? Ama Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin... Öbür taraftan kalkacak bir tanesi diyecek ki 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok, bunların tek derdi var karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89