• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Erdoğan Karayılan’a seslendi!

Erdoğan Karayılan’a seslendi!
Erdoğan, Karayılan’ın “AKP’yi bölgeye sokmayız” sözlerine ilginç bir yanıt verdi: Yaptıklarınız hayra alamet değil, bir yere kadar sabrederiz, sonra şapkaları değiştiririz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’ya karşı, çok daha sert açıklamalarda bulunurken bedeli ağır olsa da operasyonların devam edeceğini söyledi.

Ankara’da AKP’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, 4. Kongre öncesinde parti kurulları ile çeşitli toplantılar yaptıklarını, bugün yaptıkları toplantıyı “bir eksikle’’ gerçekleştirdiklerini söyledi. Hakkâri İl Başkanı Abdülmecit Tarhan’ın PKK tarafından kaçırıldığını anımsatan Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kaçırıldığında konunun medyada çok fazla işlendiğini belirterek, medyaya yönelik eleştirilerde bulundu.

“Şu anda Eyüp sabrındayız”

PKK’nın Kandil’deki bir numaralı ismi Murat Karayılan’ın iki gün önce BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili olarak, “Şu bilinmeli ki bu siyaset gerillanın AKP’li parlamenterler ve siyasetçileri tutuklama ve Kürdistan’a girmelerini yasaklama hakkını doğuruyor” şeklindeki sözlerini hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: “Terörist başlarından bir tanesi yine tehdit sallıyor: ‘AK Partili milletvekilleri bölgeye giremeyebilirler.’ AK Parti’nin yöneticileri de milletvekilleri de bu tür kuru tehditlere evvelallah pabuç bırakmayacak ve yola öyle devam edeceklerdir. Yalnız ben şunu hatırlatayım, bu yaptıklarınız hayra alamet değil. Biz şu anda Eyüp sabrındayız. Bir yere kadar sabrederiz ondan sonra şapkaları farklı olarak değişmeye de başlarız. Bunu da çok açık, net şekilde söylüyorum.”

“Kimse bize nasihat vermesin”

PKK’ya yönelik operasyonların devam edeceğini belirten Erdoğan, kamuoyunda dile getirilen “silahlar sussun” talepleriyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “Bize kimse farklı bir nasihatte bulunmasın, bizden güvenlik güçlerimizin ‘Yok efendim artık silahlar susturulmalı, şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı hiçbir zaman bizim güvenlik güçlerimiz operasyonlarını terör örgütü bu yolda bu şekilde devam ettikçe durdurmayacaktır, durduramaz. Belki bedeli bize de ağır oluyor, canımız yanıyor ama bu süreci de bu şekilde devam ettirmek durumundayız. Aksi takdirde bunları hedefleri bellidir, uzantılarının da hedefi bellidir. Uzantılarının ağzından da ne tür ifadeler çıktığını duyuyorsunuz, görüyorsunuz. Ve bu süreci biz kararlıkla aynen devam ettireceğiz.’’

“Kandil’e kadar yolunuz var”

Erdoğan, BDP’li milletvekillerinin PKK’lılarla kucaklaşmaşmasıyla ilgili de şöyle konuştu: “BDP’liler ya Meclis’i ya da Kandil’i tercih etsinler. Medyada yer alan görüntüler suç duyurusudur, yargı üzerine düşeni yapacaktır. Parlamento’ya düşen görev ne ise o yapılacaktır. BDP terör örgütünün uzantısı olmakta ısrar ediyor. Bizi sine-i milletle tehdit ediyorlar. Eğer çözüme katkı sunamayacaksınız. Gitmek istediğiniz yere kadar yolunuz var. Kürt kardeşlerimiz Meclis’te zaten AK Parti tarafından temsil ediliyor. Siz silahlı efendilerinize uşaklık yapmaya devam edin.” (Taraf)

  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89