• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Erdoğan: İsrail bir terör devletidir!

Erdoğan: İsrail bir terör devletidir!
Avrasya İslam Şurası'nda bugün konuşan Başbakan Erdoğan, bir kez daha İsrail için "Terör devledi" dedi

Başbakan Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını Avrasya İslam Şurası'nda değerlendirdi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Görüştüğümüz liderler, İsrail'in savunma hakkını kullandığını söylüyorlar. Saldıran o, savunma hakkını kullanıyor! Bu nasıl adalet? Gazze konusunda atılması gereken adımlar var. Bunun mayasını oluşturacak birinci derecede sizlersinz, yani din bilginleri. BM'ye ne kadar güveniyorsunuz dendiğinde, onu da söyleyeyim, "Güvenmiyorum". Savaş şartlarının oluşturduğu yapının, bugünkü tezahürü adil değildir. BM'yi oluşturan daimi üyeler arasında bir tane halkı müslüman ülke yok. Bizim lehimizde çıkan bir şey var mı bugüne kadar? Yok. 

İsrail hakkıda verilen 100'ün üzerindeki karara bugüne kadar uymadı. Bir yaptırım var mı? Hayır, nerede adalet? 

GAZZE ATEŞ ALTINDA... 

Siyasetçi adaleti tesisle mükelleftir. BM Genel Kurulu kalkıp 5 ülkenin liderinin dudakları arasına 7 milyarlık insanlığı mahkûm edemez. Daimi ve geçici üye ayrımcılığı olmasın, herkes daimi üye olsun. Her kıtanın temsilcisi olsun. İnanç gruplarının temsilcisi olsun. Bu dönerli, değişimli olsun. Aynı ülke orada devamlı kalmasın. Bunlar oturulsun müzakere edilsin. Birbirini sürekil olarak denetleyen bir anlayışın orada yönetimde olması lazım. 

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK AYRIMCILIK 

Bosna-Hersek'te yılar süren savaş boyunca, kadınlara en ağır işkenceler yapılırken, ne biz müslümanlar ne de dünya kamuoyu Hristiyan ve terör kavramalrını hiç yan yana getirmedi. Gazze periyodik olara bombalanırken, Gazze'de insalar yalnızlığa mahkum edilirken, ne biz ne dünya Yahudilik ile terör kavramını yan yana getirmedik. Myanmar'da Budizm ile terör kelimelerini hiç yan yana getirmedik. Bir dinin mensupları tarafından yapılan hataların, o dinin mensuplarını bağlamayacağını biliyoruz, bu konuda hassasız. Biz İslam dini mensupları olarak Hz. İsa'yı, Hz. Musa'yı kendi peygabremizi olarak görüyor, onlara hürmeti kendimize şiar ediniyoruz. Aynı hassasiyetin Müslümanlardan ve müslamanların kutsallarından esirgenemsi büyük bir çifte standart. 

İSRAİL'E SERT SÖZLER 

Ben diyorumki İsrail bir terör devletidir. Yaptığı da bu. Çünkü bu estirilen bir terördür. Kendileri için demokrasiyi temel insan hak ve hürriyetlerini doğuştan bir hak olarak görünler, mesele müslümanlar, Filistinliler, Myanmarlılar, Suriyelilir olunca bu hakkı onlardan esirgemek gibi bir tutarsız içine giriyorlar. Biz uluslararası kuruluşlardan artık Gazze'deki adaletsizliğe tavır almalarını bekliyoruz. Bizim canımız yanıyor. 

İSLAMOFOBYA 

İnsana yönelik saldırıyı insanlık dışı buluyoruz. Aynı mücadele İslamofobya için de verilmelidir. İslamofobya tüm dünyada bir insanlık suçu olarak görülmelidir. 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89