• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Erdoğan: İdlib istediğimiz noktada dersek bu yalan olur

Erdoğan: İdlib istediğimiz noktada dersek bu yalan olur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönemi kast ederek, “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” şeklindeki sözleri hatırlatılan Erdoğan, bunlara ve yeni parti çalışmalarına dair şunları söyledi:

“Biz bunları geçmişte yaşadık. Bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp ondan sonra esamesi okunmayanlar çıktı, ayrılıp da şu anda CHP’nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bunlar bizim derdimiz değil. Biz artık AK Parti olarak artık tarih yazar konumdayız. AK Parti ulusal olmaktan uluslararası bir boyuta çıkmış bir parti konumundadır.”

“Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunları söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde ederler. Ama bizim böyle bir endişemiz yok. AK Parti Türkiye’de çalışmalarını en güzel, en güçlü şekilde sürdürüyor. Ama bir şey var, bakın siz basın mensubusunuz, AK Parti olarak bu dava ülkenin dört bir yanında neler yapmış ona bakacaksınız. Unutmayın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.”

İdlib gündemi

Erdoğan, kendisine yöneltilen “Türkiye İdlib ve Suriye açısından istediği noktada mıdır?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Özellikle İdlib’le ilgili gelişmeler bizim istediğimiz noktadadır dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil. İdlib’de şu anda 600 bin civarında insan öldürüldü. Göç var ve bunlar kuzeyi zorluyorlar. Bu konuda da bizim tedbirli olmamız lazım.”

“Bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Bütün personelden tanklarımıza kadar herkes orada. 12 gözlem kulemiz teyakkuz halinde. Biliyorsunuz 9 nolu, 10 nolu kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarılar yapıldı.”

‘İdamı onaylarım’

Öte yandan Erdoğan, geçtiğimiz hafta boşandığı Fedai Varan tarafından öldürülen Emine Bulut üzerinden yeniden idam tartışmalarına değindi.

“Parlamentomuz bu konuyla ilgili kalkar da idam konusunda kararını verirse, ben bunu onaylarım. Hiç düşünmem. Ve bu konuda vicdanım rahat. Çünkü yavrusunun gözleri önünde öldürülen bir annenin hakkı ağırlaştırılmış müebbetle ödenmez.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89