• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 13 °C

Erdoğan: Her an yeni Oslo olabilir!

Erdoğan: Her an yeni Oslo olabilir!
Başbakan Erdoğan, TBMM'nin açılışında yeni bir öneriyi tartışmaya açacaklarını söyledi. Erdoğan, yeni bir Oslo'ya da yeşil ışık yaktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Kürt sorununun çözümü noktasında BDP’yi muhatap almayacakları görüşünü yineleyerek, ”Siyasi uzantılarının hiç bir fonksiyonu yok. Ben görüşmeden kaçmam ama ellerinde kullanabilecekleri şu anda ne bir kozları var ne de yetkileri var. Siyasi uzantının hiçbir fonksiyonu yok. Olay herhalde yine İmralı’ya gidebilir” dedi. AK Parti’nin pazar günü yapılacak kongresi öncesinde TV turlarına devam eden Başbakan Erdoğan dün de ATV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Öcalan’a ev hapsi olmaz

Oslo sürecine ilişkin iddialara bir kez daha değinen Erdoğan, TBMM’nin açılışında yeni bir öneriyi tartışmaya açacaklarını ancak, bunun için BDP’yi muhatap almayacaklarını söyledi ve ekledi: “Biz milletçe şu üzümü yiyelim, şu çözümü yakalayalım istiyoruz. Yaptığımız iş bu. Bunun için de risk alıyoruz. Şimdi yine yapılır mı? Biz yine yaparız. Oslo’daki nihai amaç buradaki öncelikle işi bitirmek, neticeyi alabilmekti. Şu anda zamanlama meselesidir, yani her an olabilir. Aynı şey, yani yurt dışında da görüşmeler noktasında, bu da olabilir. Oslo olmaz da başka bir yer olur. Oslo’nun başlaması, İmralı’ya gitmek yani bunlar bizim için olmayacak şeyler değil, olabilir. Bu adımları atarız.” Başbakan Erdoğan, Öcalan’a ev hapsi tartışmaları içinse, “Kusura bakmasınlar. Biz ısmarlama hukuk düzenlemesini yapamayız” yorumunda bulundu. 

‘Srilanka yanıltmasın’

Başbakan Erdoğan, 8 Ekim’de Stockholm’de, Kolombiya’daki teröre yönelik hükümetle örgüt arasında görüşme yapılacağı anımsatılarak, “Biz tekrar Oslo sürecini başlatırsak, karşı taraftan bu şekilde masadan kalkmayacak güçte ama yetki ve temsil niteliği olan kimi bulacağız?” sorusu üzerine, şöyle dedi: “Anlaşılan o ki bugüne kadar gelenlerin temsil yetkisi ciddi manada yok. Çünkü dağdaki farklı, adadaki farklı, Avrupa’dakiler farklı konuşuyor. Olayın bir KCK boyutu var çok farklı. Terör örgütünün başı adada, böyle bir yapı var. Sri Lanka’daki gibi bir müdahale deniliyor, IRA, ETA örneği veriliyor. Bunlar bizi yanıltmasın. Bunlar bizim isabetli adım atmamızı engelleyebilir.” vurguladı. 

Özkök hissettirmedi

‘Balyoz darbe planı’ davasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Bu konuda mevcut sivil iktidarın kararlılığı her şeyin önüne geçmiştir diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Yani Hilmi Paşa size gerekli bilgileri malumatları verdi mi” sorusuna karşılık, şunları kaydetti: “Tabii böyle bir şeyi hissettirmediler. Böyle bir şeyi yaşamış olsa inanıyorum ki bizimle onu paylaşırdı. Ama tabii bazı rahatsızlıkların olduğu istikametinde o da hükümetle değil, dışarıdaki bazı gelişmelerin, bu zaman zaman medyadan olmuştur. Çünkü medya hakikaten birçok yerlere çomak sokmakta çok mahir.” 

Bingöl’deki ihmal

Başbakan, Bingöl saldırısına ilişkin de, “Genelkurmay Başkanımız bu olayla ilgili araştırma başlattı. Yol emniyeti o güzergaha belirli aralıklarla askerin yerleştirilmesidir. Yol emniyetinde ki askerin olmadığına dair bana bilgi geldi” bilgisini verdi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89