• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

Erdoğan Baykal'ı "Kayıp Trilyon" ile vurdu

Erdoğan Baykal'ı "Kayıp Trilyon" ile vurdu
Başbakan Erdoğan, CHP'nin "1 trilyon" davasıyla ilgili ise Necmettin Erbakan örneğini vererek "o mahkum oluyor da sen niye mahkum olmuyorsun, bu bende soru işaretleri doğuruyor" dedi.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal,

Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Trabzon İl Kongresinde yaptığı konuşmada, 8 yıl önce milletin karşısına nasıl alınları ak, başları dik şekilde çıktılarsa, bugün de aynı şekilde milletin huzurunda olduklarını söyledi.

Milletin kendilerine yüklediği emaneti bugüne kadar yere düşürmediklerini, bundan sonra da asla düşürmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Demokrasiyi, hukuku, bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin ideallerini 6 yıl boyunca nasıl sahiplendiysek, bundan sonra da sımsıkı sahiplenmeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi aşkla, sevdayla, coşkuyla büyütmeye devam edeceğiz. Millete, milletin emanetine, egemenliğe dönük, demokrasiye, hukuka, laikliğe, sosyal devlet ilkesine dönük her türlü saldırıya göğüs gerdik, göğsümüzü yine siper etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kirli senaryolara, kirli tezgahlara boyun eğmediklerini, bundan sonra da eğmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, çetelere, mafyalara, karanlık örgütlere karşı mücadele verdiklerini ve bu mücadelede asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Benim Trabzonlu kardeşim Ankara'da nasıl bir oyun oynandığını, nasıl bir senaryonun yürürlüğe koyulduğunu görsün, bilsin, anlasın. Biz ne dedik; kardeşim AK Parti'den daha iyi mi biliyorsun, o zaman milletin huzuruna çık, anlat. AK Parti'den daha iyisini mi yapacaksın, çık milletin huzuruna anlat. AK Parti'den daha iyi projelerin mi var, çık milletin huzuruna anlat. AK Parti'nin hizmetlerden daha fazlasını mı yapacaksın çık, ispat et, anlat" dedi.

"Millet CHP'yi kabullenmiyor"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Biz Cumhuriyetten daha eski partiyiz' dediğini anımsatarak, "Peki, tek partili hayatın dışında niçin bir kere sizi benim aziz milletim tek başına iktidar yapmadı? Neden, niye yapmadı? Demek ki milletim sizi kabullenmiyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Geçen gün çıkmış bir ifade kullanıyor Sayın Baykal, şu kullandığı ifadeye bak. Diyor ki 'Başbakan ben sana güvenmiyorum.' Sayın Baykal'ın bana güvenmesine ihtiyacım yok. Ama Sayın Baykal, şunu bilmen lazım. Bak dört seçime girdi AK Parti. Millet, bu heyecan, aşk dolu aziz millet, dördünde de AK Parti'yi birinci parti yaptı. Biz Türkiye'nin 81 vilayetinde ya birinci ya da ikinci partiyiz, ya sen necisin? Türkiye'nin yedi bölgesi var, yedisinde de birinci AK Parti. Ya sen, neredesin?" diye sordu.

"Asker üzerinden siyaset yapma"

Erdoğan, yola çıktıkları zamanki kararlılıkla yola devam ettiklerini belirterek, "Buradan Sayın Baykal'a ve diğerlerine de sesleniyorum: Milletten başka hakem arama, millete git, millete. Milletin Meclisinden başka karar merci arama. Askerin üzerinden siyaset yapma, polisin üzerinden siyaset yapma, bırak artık bu işleri" diye seslendi.

"1 trilyonu nerede harcadığının hesabını ver"

Erdoğan, muhalefetin her hafta mahkeme kapılarında olduğunu da ifade ederek, "Ben Ergenekon'un avukatıyım diyor. Biz milletin avukatıyız. Mahkeme kapılarını su yolu haline getirdi. Elbette mahkeme kapılarında hak arayacaksınız, buna diyeceğimiz yok. Ama oralarda siyaset yaptığınız kadar biraz da gelin Anadolu'nun Trakya'nın yollarında siyaset yapın" dedi.

CHP hakkındaki davayı da gündeme getiren Başbakan Erdoğan, "Önce bu milletin vergisinden sana verilen paranın bir trilyonunu nerede harcadığının hesabını ver. Anayasa Mahkemesi seni mahkum etti. Senden önce başka bir siyasi de böyle yapmıştı. O mahkum oluyor da sen niye mahkum olmuyorsun burası önemli soru işaretleri doğuruyor. Bizim böyle bir siyaset tarzıyla işimiz olmayacak" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89