• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 3 °C

Erdoğan: Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı sıkıntı değil

Erdoğan: Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı sıkıntı değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin anayasa değişikliği teklifi taslağındaki ifadelerle ilgili konuşurken "Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir" dedi.

Pakistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Kendi aralarında yapmakta oldukları çalışmanın öncelikle bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır.

Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir.

Parlamentoya götürüldüğünde ne çıkacağını o süreçte göreceğiz. Ondan sonraki süreç milletimin vereceği karardır. Parlamentodan geçtikten sonra Cumhurbaşkanlığına gelecek. O zaman metni görüp değerlendirme yaparız. Şu an da böyle bir değerlendirme yapmam söz konusu değil. Partiden ilişiğinin kesilmesi ya da kesilmemesi konusunda benim kanaatim; bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki 'fiili başkanlık' diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Cumhurbaşkanının partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır.

Patinaj dönemi tamamiyle terk edilmiş dayanışma dönemi geleceğe yönelik başlamış olacaktır."

"Bir direnme var ama fazla süreceğini zannetmiyorum"

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bâb’a yönelik operasyon ve Menbic'deki son durumla ilgili sorular üzerine ise Erdoğan şunları söyledi:

"2 km gibi bir mesafede Özgür Suriye Ordusu, özel kuvvetlerimizin desteğiyle kuşatmasını planlandığı şekilde yürütüyor, zaaf söz konusu değil. Çok fazla zaman kaybetmeden El Bâb süreci tamamlanacaktır. Şu anda orada bir direnme var ama fazla süreceğini zannetmiyorum.

Münbiç konusunda ise verilen söz herhalde bugün yarın fazla uzun o da sürmeyecek, doğuya YPG’nin gitmesi söz konusuydu. O sözün de gerçekleşeceğini umut ediyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89