• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

'Erbil'e gitmemden rahatsız oldular!'

'Erbil'e gitmemden rahatsız oldular!'
Erdoğan: Erbil sürecini gördünüz. Ben gittim. Kim rahatsız oldu? BDP... Kendileri sürekli Barzani, Talabani ile mekik dokur gibi görüştüler.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye’de olanları kaygıyla izlediğini anlattı, “Kaygılı olmak istemem. Bir-iki güne tekrar aramak istiyorum” dedi. Başbakan, seçim için 106 bin denekle 81 ilde kamuoyu araştırması yaptırdığını, 2023 hedeflerini içeren seçim beyannamesinin 15 Nisan’da açıklanacağını duyurdu.

Erdoğan, Zekeriya Öz atamasıyla ilgili medyada kullanılan başlıkları “Hoş değil” sözleriyle eleştirdi, “Süreç bitecek demek yanlış. Her gelen, bırakılan noktadan devam eder” diye konuştu. 10 gazetecinin Londra dönüşünde Ata uçağında Başbakan’a yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle:

Seçime yönelik anketlerde yüzde 45-50 gibi bir bantta gözüküyorsunuz. Sizin araştırmalarınız da aynı sonucu veriyor mu? Seçimde beklentiniz nedir?

Biz ısrarla bir şeyi vurguladık. “2002 çıraklık, 2007 kalfalık, şimdi de ustalık dönemi” diyoruz. İcraatlarımız halkın gözü önünde. Medya ne kadar kaçırırsa kaçırsın ortada. Kamuoyu yoklamalarını da intizamlı olarak yaptıran tek biziz. 3 ay kadar önce 106 bin denek ile 81 vilayette araştırma yaptırdım. Partiyi kurarken de benzer bir araştırma yaptırmıştım. O zaman 42 bin denek ile yapmıştık. 106 bin deneğe ilindeki milletvekillerinden memnun olup olmadıklarını sorduk. O zaman Ak Parti milletvekillerinin durumu da ortaya çıkıyor.

'Bir dönem mola vereceğiz'

Ustalık dönemi dediniz. Bu 3’üncü döneminiz, ne yapacaksınız?
Bu dönemden sonra bir dönem mola vereceğiz. Sonrasında devam edeceğiz. Ama bakarsınız mola hoşumuza gider tamamen bırakırız. Çekilip, ‘Biz böyle sadece danışmanlık verelim’ diyebiliriz.

'Sezer’e Kürt sorununu sordum'

Kürt sorununu bu defa mı çözeceksiniz?
Türkiye artık dünya ülkesi, Kürt sorununu ilk ben söyledim. 2005’te Diyarbakır’da Kürt sorunu diye.

Parti programında Kürt sorunu diyen biziz. Sayın Sezer’in de (10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer) bulunduğu bir toplantıda “Benim bu ifadeyi kullanmamdan niye rahatsız oluyorsunuz?” diye sordum. Sonunda parti programımız halkın oyuna sunuldu ve kabul gördü. Ben programı konuşuyorum.

'BDP rahatsız oldu'

Erbil sürecini gördünüz. Ben gittim. Kim rahatsız oldu? BDP... Kendileri sürekli Barzani, Talabani ile mekik dokur gibi görüştüler. Şimdi kestiler, ‘Kürt sorununu burada konuş’ diyorlar. Kandil ne işe yarar orada? Barış için işaret fişeklerini atalım. Bundan rahatsız olmaması gerekenler rahatsız oluyor. Hakkâri, Diyarbakır’da yatırımdan rahatsız oluyorlar. Neden? Eskiden yapılmıyordu, ‘Devlet buraya yatırım yapmıyor’ diyorlardı. Şimdi bunlar ellerinden alındı. Okul, yol, hastane ne ihtiyaç varsa yapılıyor.

'Medyanın desteği lazım'

Bizim çok ciddi desteğe ihtiyacımız var. Medyanın bölgede yapılanları vermesi lazım. Bu veriler ortaya konulunca bunların iddiaları düşüp eriyecek. O zaman anlayacaklar ki Kürt vatandaşlarımızın istismarı yetmez Türkiye’yi kucaklamaları lazım. Güneydoğuya yapılanları görünce ben de duygulanıyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89