• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Ensarioğlu: Devlet fazla insan öldürdüm diye sevinemez!

Ensarioğlu: Devlet fazla insan öldürdüm diye sevinemez!
Başbakan'ın '115 PKK’lıyı etkisiz hale getirdik' sözüne AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yanıtı: Bir o kadar daha dağa çıkabilir!

PKK ile güvenlik güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların 18. gününe girdiği Şemdinli’de yaşananları değerlendiren AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 115 PKK’lının öldürüldüğü yönündeki açıklamaları için “Devlet fazla adam öldürdüm diye sevinemez” dedi.

Bölgedeki PKK baskınları ve operasyonlar neticesinde yaşanan yoğun çatışmalara dair değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, PKK’nın alan hakimiyeti kazanmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “PKK, Suriye ve Ortadoğu’daki çatışmaların sürdüğü bir dönemde Türkiye’de de benzer bir algı yaratacak çatışma biçimi geliştirmeye çalıştı. İç savaş görüntülerinin olduğu bir dönemde, Türkiye’de de böyle bir durumun olduğu algısını yaratmak istedi. Başta Şemdinli’nin içinde sivil halk ile devlet çatışıyormuş görüntüsü vermek istedi ama olmadı. O olmayınca da adeta intihar saldırısı gibi, her şeye rağmen bir çatışma görüntüsü vermeye çalıştı.”

“Öldürerek bitirmek imkânsız”

Yaşanan şiddetli çatışmalara ilişkin resmi bir açıklama yapılmamasını da değerlendiren Galip Ensarioğlu, “PKK, kalabalık bir grup şeklinde saldırı düzenledi. 18 gündür de çembere alınmış durumda. Başbakan bunun neticesindeki ölü sayısını söyledi. Bunun ötesinde de resmi bir kroki çizilerek anlatılmaz ki” dedi. Ensarioğlu, Başbakan Erdoğan’ın “115 PKK’lıyı etkisiz hale getirdik” şeklindeki açıklaması için ise şunları söyledi: “Bu anlamsız bir savaş tabii ki. Devlet fazla adam öldürdüm diye sevinemez. Öldürdükçe bir o kadar da yenisini dağa çıkarmak mümkün. Öldürerek bu işleri bitirmek mümkün değil. Devlet buna sevinmez. Buna rağmen orada bir saldırı düzenleniyor ve karşılıklı bir çatışma var.”

“PKK’lı da kendi insanımız”

AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise, çatışmalara dair detaylı bilgiye sahip olmadığını söyledi. Özdemir, “Başbakan’ın açıklamaları yetiyor. Onun dışında detaylı bir bilgiye sahip değilim. Orada yaşananlar üzücü. İnsanların ölmesi nasıl algılanabilir. Kim olursa olsun neticede insan. Dağdaki PKK da olsa, oradaki köylü de olsa, korucu da olsa, asker de olsa neticede kendi insanımızdır. Akan kandan daha üzücü bir şey olamaz. Bir insanın hayatı dünyaya bile değişilmez. Böyle bir ortamda insanlar ölüyor neticede” diye konuştu. AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar da, “Medyanın dışında çok fazla bilgi sahibi değilim. Çatışma devam ediyor. Konum itibariyle Suriye’nin desteklediği kanaatindeyiz” dedi. (Taraf)

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89