• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 6 °C

ENKS Heyeti KCK yetkilileriyle görüştü

ENKS Heyeti KCK yetkilileriyle görüştü
Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) Kandil’e giderek KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve KCK Yürütme Konsey üyeleri Zeki Şengali ve Besta Fırat ile bir araya geldi.

ENKS (Encûmena Niştimanî ya Kurdên li Sûriyê-Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi) bileşenlerinden 12 partinin sekreterleri ve yöneticilerinden oluşan bir heyet KCK yetkililerini ziyaret etti. Aralarında Partiya Niştimaniya Demokratîk (PND) Genel Sekreteri Tahır Sıfok, Partiya Demokratîk a Kurdên li Suriyê El Parti (Suriye Kürtleri Demokratik Partisi-PDKS) Genel Sekreteri Nesredin İbrahim, Partiya Yekîtî ya Kurd (Kürt Birlik Partisi-PYK) Genel Sekreteri İbrahim Bıro ve beraberlerindeki heyet Kandil’de KCK yetkilileriyle görüştü.

50230

Üç saat süren görüşmeden sonra kısa bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali, görüşmenin ENKS heyetinin talebi üzerine gerçekleştiğini ve görüşmede Kürdistan’daki partilerin iç çelişkilerinin yanı sıra Cenevre 2 toplantısı ve Sêmalka sınır kapısı gibi konuların tartışıldığını söyledi.

Zeki Şengali görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Rojava’nın durumu, sorunları ve Rojava Kürdistan devriminin önemi üzerine görüşlerimizi kendilerine ifade etti. Rojava Kürdistanı bugün önemli ve hassas bir süreçten geçmektedir. Kürt ulusunun motor gücü olabilmesi için Rojava Kürdistan’ındaki kazanımların korunması, sahiplenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor.”

ŞENGALİ: ENKS ROJAVA DEVRİMİNİ KENDİ KAZANIMLARI OLARAK GÖRMELİ

Esas olanın Rojava’daki kazanımlara sahiplenmek ve korumak olduğuna dikkat çeken Şengali, Kürdistan’ın diğer parçalarındaki partilere ve güçlere düşen görevin bu temelde yurtseverlik görevlerini sahip çıkarak Rojava devrimini desteklemek olduğunu kaydetti. Şengali, “Asıl güç Rojava Kürdistan’ındaki güçler olmalıdır. ENKS de kazanımları kendi kazanımları gibi görmelidir. Var olan yetersizlikleri diyalog içinde çözmek gerekir” şeklinde konuştu.

ENKS: ERKEN GELMEMEMİZ HATAYDI

ENKS heyeti adına konuşan Partiya Pêşverû ya Demokrat a Kurdên li Suriyê (PPDKS) merkezi komite üyesi Eli Şemdin ise, KCK heyeti ile görüştükleri için sevinçli olduklarını, heyetlerinin sıcak karşılandığını, samimi ve dostça bir atmosferin olduğunu söyledi. KCK’nin Kürdistan’da en etkili güç olduğunu, MGRK ve ENKS arasındaki çelişki ve sorunları çözmek için pozitif bir rol oynayabileceği için görüşme talebinde bulunduklarını söyledi. Şemdin, KCK heyetinin kendilerine yönelik eleştirilerini ifade ettiklerini kaydederek “çok geç görüşme talebinde bulunduk, daha erken görüşseydik sorunlar bu kadar büyük olmazdı. Eleştirileri yerindedir” dedi. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89