• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Encümen-i Daniş 'out', Kırklar 'in'

Encümen-i Daniş 'out', Kırklar 'in'
Encümen-i Daniş, deşifre olunca geri plana çekilirken, şu sıralar farklı bir yapılanmanın önem kazandığı iddia ediliyor.

Ergenekon iddianamelerinin satır aralarında kalan İP eksenli 'Kırklar Grubu' hareketlendi. Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ismi sık sık gündeme gelen Encümen-i Daniş yapılanması etkinliğini kaybederken, farklı bir yapılanmanın önem kazandığı iddia ediliyor. Ergenekon iddianamesinin bazı bölümlerinde de geçen 'Kırklar' isimli yapının, kamuoyuna dönük yüz olarak örgütlendiği ve TSK'daki uzantısının da Alpler ve Erenler isimli iki koldan oluştuğu ifade ediliyor.

KIRKLAR İDDİANAMENİN SATIR ARALARINDA

Emekli Genelkurmay başkanlarının da üyesi olduğu Encümen-i Daniş, kendisini unutturma sürecine girdi. Deşifre olduktan sonra şeffaflık görüntüsü vererek toplantılarının yapılacağı yerlerin girişinde gazetecilere görüntü veren ve sorularını yanıtlayan üyeler, son zamanlarda kendilerini geri plana çekti. İsmi Ergenekon sürecinde sıkça geçen Encümen-i Daniş'in dışında farklı yapılar da Ergenekon iddianamelerinin satır aralarında ve delil klasörlerinde bulunuyor. Bunlardan biri de 'Kırklar Grubu'. Grupla ilgili bilgiler emekli Deniz Albay İlyas Çınar ve Doğu Perinçek'in bilgisayarında ele geçirilen "40'lar.doc" isimli dosyadan çıktı.

İP MERKEZLİ ÇALIŞAN BİR YAPILANMA

Dosyaya göre İlyas Çınar, Ergenekon'un alt birimi kabul edilen ve Sevgi Erenerol veya Doğu Perinçek'e bağlı çalışan "40'lar Grubu" olarak adlandırılan grubun üyesidi. Dosyada yer alan "40'lar toplantısı" başlıklı listede Şener Eruygur, Kemal Alemdaroğlu, Emin Gürses ve Ferit İlsever başta olmak üzere birçok ünlü isminden oluşan 58 kişi yeralıyor. Kırklar isimli grubun İşçi Partisi merkezli özel bir grup olduğu belirtilirken, "Kırklar grubundan" olan Emekli Albay Çınar ve Ergenekon sanığı Sevgi Erenol'dan elde edilen "kurtlarvadisi-ergenekon.doc" isimli dosyada ise sözkonusu yapının anlamı ve bağlantıları anlatılıyor.

BELGEYE GÖRE KIRKLAR GRUBU

Belgede Kırklar şöyle özetleniyor: "Plan ve projeler alt birim olan kırk kişiye dağıtılır. Kırk görevli bu sistemin dağılımını teknik bir şekilde Türk insanına sunar. Bu öğretinin ve uygulamanın bizzat sahibi Ergenekon'dur. Ergenekon'un görev alanlarının içinde Türk Ordusu'nun çok önemli yeri vardır. Türk Ordusu içinde bu görevler ve görevliler Alpler ve Erenler olmak üzere iki misyona ayrılırlar. Her birim Türk ordusunun kült birimlerini oluşturur. Alpler, Özel Harp Dairesi'nin faaliyetlerini devam ettirir. Erenler ise işin parapsikolojik ya da başka bir anlatımla ilâhi yönünün sergilemesini yapar. Bu sistemin idarecileri çok özeldir. Sistemin başında görülmezler. Ve asla deşifre olmazlar. Türk Milletinin zor anlarında bu sistem olaylara direk el koyar. Sistem sürekli olmasına rağmen kendisini her zaman hissettirmez."

'TSK içinde Ergenekon gündemini oluşturuyor'

40'lar.doc isimli belgeden, Ergenekon'un her zaman devrede olduğunu, gizlilik kurallarına çok önem verildiği, TSK bünyesinde kurulmuş olmadığı ve gizlice TSK içinde yapılanma ve sızmaya çalışıtığına yönelik bilgiler de çıktı. Belgede, Ergenekon'un Türk TSK'daki yapılanmaya çok önem verdiği, bu çerçevede "40lar grubu" üyesi başta Emekli Deniz Albay İlyas Çınar ve diğer emekli personelleri aktif olarak kullandıkları görülüyor. Ayrıca yapılan incelemede "40lar grubu" üyelerinin Ergenekon örgütünden aldığı talimat gereği köprü vazifesi görerek Ergenekon gündemini, TSK'nın Emekli ve Muvazzaf Personellerinden kilit isimlere mail yolu ile aktardığı ve organizasyonu sağladığı tespit edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89