• BIST 9567.85
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 9 °C

Encü: Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı

Encü: Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı
BDP PM üyesi Ferhat Encü: Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı. Biz bunu dillendirdiğimiz zaman baskılara maruz kaldık.

Türkiye Barış Meclisi'nin (TBM) düzenlediği anma etkinliğinde konuşan BDP PM üyesi Ferhat Encü, Dersim Katliamı ve Şex Sait Katliamı olmasaydı Roboski katliamının da olmayacağını vurgulayarak, “Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı. Biz bunu dillendirdiğimiz zaman baskılara maruz kaldık" dedi.

TBM, Roboski ve Maraş katliamlarına ilişkin Meydan Sahnesi’nde anma etkinliği düzenledi. Anmaya, BDP İl Eşbaşkanı Ahmet Aday, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Metin Ebetürk, TBM üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Etkinlikte önce Dengbêj Abdullah Awaz sahne aldı. Dengbêj Abdullah Awaz’dan sonra TBM adına konuşan Gülsen Ülker, Roboski katliamının yıl dönümünün yakınlaştığını hatırlatarak, “Bizler bu ülkede acılara boğmuş katliamları unutmadık. Kanayan yaramız Roboski, Maraş, Çorum, Sivas, Dersim katliamları gibi” dedi. Roboski’de zamanın katliamdan önce ve sonra diye ikiye ayrıldığını söyleyen Ülker, “Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir zaman diliminde yaşıyor artık Roboski halkı. Yaşadıkları bu acıya en başlarda terk edilmişlik duygusu eşlik etti ne yazık ki. Bu derin terk edilmişlik duygusunu devletin hoyrat açıklamaları perçinledi. Öğrendik ki bu katliam, Meclis’in hükümete verdiği sınır ötesi operasyon yetkisi dahilinde gerçekleştirilmiş. Öğrendik ki devletin kendi istihbarat olanaklarıyla gerçekleştirilmiş ve gurur duyuluyor” diye konuştu.

Ülker’in konuşmasından sonra Rıdvan Akar’ın “Roboski’nin Anaları” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminden sonra söz alan katliamda yakınlarını yitiren BDP PM üyesi Ferhat Encü, Dersim Katliamı ve Şex Sait Katliamı olmasaydı Roboski katliamının da olmayacağını vurgulayarak, “Bizim adalet arayışımız devam ediyor. Katliamın başından beri bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Baskılara, tehditlere maruz kaldık ama yılmadık” dedi. Encü, yetkililerden katliamın sorumlularını sorduklarını belirterek, yetkililerden herhangi bir bilgi alamadıklarını söyledi. “Katliamın üzeri örtülmeye çalışıldı. Biz bunu dillendirdiğimiz zaman baskılara maruz kaldık” diyen Encü, Uludere Komisyonu’nun kurulduğunun fakat gereğinin yapılmadığını söyledi. Uludere Komisyonu’nun 11 aydır kurulduğunu söyleyen Encü, “Komisyon kuruldu. Fakat hala rapor açıklanmadı. AKP hükümetinin ileri demokrasi söylemini Roboski’de gördük. Burada niyetlerinin ne olduğunu gördük” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89