• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 12 °C

Emre Uslu: PKK’nın Iraktaki kolu PYD’nin lideri Salih Müslim’in...

Emre Uslu: PKK’nın Iraktaki kolu PYD’nin lideri Salih Müslim’in...
Taraf yazarı Emre Uslu'nun bugün yayınlanan 'Türkiye PKK’ya yardım edecek' başlıklı yazısı...

Taraf yazarı Emre Uslu'nun yazılarında ortaya attığı iddialar ve haber kaynağı hep tartışıldı. Ancak Uslu, bugün yayınladığı yazısında bunların hepsini unutturcak bir hataya imza attı. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'i bakın nasıl tanıttı: PKK’nın Iraktaki kolu PYD’nin lideri Salih Müslim. İşte o yazı...

Türkiye PKK’ya yardım edecek

PKK’nın Iraktaki kolu PYD’nin lideri Salih Müslim’in Türkiye ziyareti tartışılmaya devam ediyor. Ziyaretle ilgili neredeyse her kafadan ses çıkıyor. Ziyaret sırasında kimlerle ne konuşulduğuna ilişkin muhtelif yazılar çıkıyor.

Ankara kulislerini çok iyi tutan bir kaynağımla bu konuyu görüştüm ve Salih Müslim’im ziyaretinin arka planını öğrendim.

Salih Müslim Türkiye ziyaretinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştü.

Devlet kayıtlarına giren görüşmede şu konular konuşuldu, şu sözler veridi:

1)
Feridun Sinirlioğlu ve Hakan Fidan görüşmede PYD liderine Suriye’deki kontrol dışı muhalif yapılara karşı birlikte hareket edilebilecek, onlara karşı görüşmeler yapılabilecek tek yapının PYD olduğunu belirtti. İki müsteşar görüşmede açıkça “diğer oluşumlara karşı olduklarını, dolayısıyla görüşme için bu yapıların değil PYD’nin tercih edildiğini” söyledi.

2)
İlerleyen süreçte PYD’nin özerklik ilanının Türkiye tarafından tanınacağı ifade edildi. Türkiye’nin bu tutumu Sinirlioğlu ve Fidan tarafından kayda geçirilip söz verildi.

3)
PYD’nin özerklik konusuna şimdilik girmemesi, bu konuda Türkiye’deki kamuoyu hassasiyetlerinin gözönünde bulundurulması gerektiği ifade edildi.

4)
Türkiye’nin sınırlarından PYD’nin kontrol ettiği Kürt bölgesine yardım yapılması ve bunun PYD eliyle yapılması hususu karara bağlandı.

Alınan karar gereği önümüzdeki dönemde PYD’nin kontrol ettiği sınır kapılarının açılarak yardımların geçişine izin verileceği değerlendiriliyor.

5)
İki müsteşar Türkiye’den yapılacak yardımların sağlanabilmesi için Türk kamuoyunun tepkisinin çekmemek gerektiğini ifade ederek sınırdaki PYD bayrağının indirilmesini talep etti. Bu talep PYD tarafından kabul edilerek PYD bayrağının indirilmesi sağlandı.

Salih Müslim ziyaretinde tartışılan en hassas konu Salih Müslim’in İmralı’ya gidip Öcalan’la görüştürülüp görüştürülmediği konusu.

Devamı için

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89