• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 20 °C

Emniyet müdürüne çeteden tutuklama

Emniyet müdürüne çeteden tutuklama
Akyazı’da bir çeteye yönelik operasyonda ’bilgi sızdırdığı’ iddiasıyla dün ikinci kez ifadesi alındıktan sonra mahkemece tutuklanan Faruk Ünsal cezaevine konuldu

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, çeteye bilgi sızdırmaktan cezaevine konuldu

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz Temmuz ayında AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ve AK Parti‘li Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın akrabalarına yönelik bir çete operasyonu düzenlemişti. ’Silahla yaralama ve ihaleye fesat karıştırma’ olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmada Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’ın ’çete üyelerine bilgi sızdırdığı’iddia edildi.

Bunun üzerine Akyazı Savcılığı’nca hazırlanan fezlekede Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’la Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı da ’şüpheli’sıfatıyla yer aldı. Bunun üzerine Ünsal ’operasyon bilgisini sızdırarak, çeteye yardım ve yataklık’iddiasıyla 11 Eylül’de soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e dört saat süreyle ifade verdi. Dün yeniden savcılıkça çağrılan Ünsal’ın önceki gün Savcı Berk’in sorguladığı Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir komiser ve bir polis memurunun ardından ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Dün 12.30’da adliyeye gelen Ünsal, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ve Ünsal, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefon konuşmaları dikkat çekti

Çete operasyonunda Başkan Yaşar Yazıcı’nın amcasının oğlu Hüseyin Yazıcı ile AK Parti Milletvekili Recep Yıldırım’ın yeğeni Ali Yıldırım’la diğer şüphelilerin telefonları hâkim kararıyla dinlemeye alındı. Çeteye yönelik teknik takip sürerken iki çete üyesinin yaptığı bir konuşma, polis ve savcının dikkatini çekti. Şüphelilerin, kendilerine karşı yürütülen gizli soruşturmadan haberdar olduğu ve olası bir operasyona karşı önlem almaya çalıştığı anlaşıldı. Zanlılardan birinin, diğerine “Adapazarı’nın başından bilgi geldi, operasyon başlıyor” dediği ortaya çıktı. Ve çete üyelerinin gizli bilgileri Başkan Yaşar Yazıcı’dan aldıkları belirlendi.

“Bilgiyi Müdür Bey’den aldık...”

Soruşturma bilgisinin çeteye sızdığı anlaşılınca operasyon öne çekildi ve 21 şüpheli gözaltına alındı. 21 kişiden 6’sı mahkemece ‘çete kurmak’, ‘adam öldürmeye ve yaralamaya azmettirmek’, ‘tehdit ve haraç’tan tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında vekil Yıldırım’ın ağabeyinin oğlu Ali Yıldırım ve Başkan Yazıcı’nın amca oğlu Hüseyin Yazıcı da yer aldı.

Soruşturmayı yürüten Akyazı Savcılığı ardından çeteye bilgi sızdırmakla suçlanan Başkan Yaşar Yazıcı’yı adliyeye davet ederek ifadesine başvurdu. Operasyon bilgisini kimden aldığı sorulan Yazıcı’nın “Bilgiyi Recep Yıldırım’la birlikte Müdür Bey’den aldık” demişti. Bunun üzerine Yazıcı’ya “Müdür Bey’in kim olduğu” sorulunca; Yazıcı da Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’ın adını vermişti.

HAKKINDA İŞLEM YAPILMADI

Haraç çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı'nın, "Operasyon bilgisini polis müdüründen aldık" demesi üzerine Sakarya KOM'dan sorumlu Emniyet müdür Yardımcısı Mehmet Şahne ve KOM Şube Müdürü Alpaslan Hersanlıoğlu'nun görev yerleri değiştirilmişti. Ancak Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'la ilgili işlem yapılmaması dikkat çekmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89