• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

Emine Erdoğan Uludere'de

Emine Erdoğan Uludere'de
Emine Erdoğan,hava operasyonunda katledilen 34 kişinin yakınlarını bugün Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde ziyaret etti.

28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda Irak'tan kaçak mal getiren ve aralarında çocuklarında bulunduğu 34 kişi katledilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ölenlerin aileleriyle görüşmek üzere, daha önce hava muhalefeti nedeniyle ertelediği Uludere gezisini bugün gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, cenazelerin toprağa verildiği ve daha önce bakanlar dahil diğer ziyaretçilerin gittiği Gülyazı Köyü yerine Ortasu Köyü'nü tercih etti. Ailelerin isteği üzerine Ortasu Köyü'nü ziyaret ettiği belirtilen Erdoğan'ın gelişi öncesinde köylü kadınlar yöresel yemekler hazırladı.



Keskin nişancılar görev başında...
Köyde ziyaret öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Jandarma eğitimli 'Alçı' ve 'Çalım' adındaki köpeklerle çadırda ve köyde bomba araması yaparken, evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Başbakanlık koruma ekibinde yer alan görevliler de köydeki hazırlıkları denetledi.

35720

Ölenlerin yakınları Emine Erdoğan ile görüşmenin gerçekleşeceği Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü'nin evine alındı. Ölen yakınlarının fotoğrafları ile eve gelen köylülerin yakalarında isimlerinin yanı sıra, boyunlarına 'şehit annesi', 'şehit babası' ve 'şehit yakını' yazılı kartlar asmaları dikkati çekti. Ölenlerin yakınları, sıkı güvenlik kontrolünden geçtikten sonra eve alındı.

35725

Emine Erdoğan, Uludere'deki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, “görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunmasını” istemeleri üzerine Erdoğan, “Daha önceden gelmek istemiştim ama maalesef gerçekleşemedi. Kalbimiz, gönlümüz buralardaydı, onların acılarını paylaşmak istedik. Onun için geç de olsa yaralarını bir nebze sarabilirsek ne mutlu bize dedik. Paylaştık, dertleştik ağlaştık, notlarımızı aldık. Tabii ki hükümet adına Sayın Bakanımız söz verdi, bu işin sonuna kadar gideceğini” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buradan hepimizin kardeş olduğunu, bir olduğunu dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz bir ve beraberiz, hiç kimse bizi ayıramaz, hiç kimse bizi bölemez. Tekrar tekrar söylediler kendileri. Biz barış istiyoruz dediler. Dünya anneleri barış istiyoruz dediler. Hepsi inanın sözleşmiş gibi aynı şeyi tekrarladılar. Anneler isterse dedim, bu barış gerçekleşir dedim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89