• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 15 °C

Elçi: Gerekirse istifa ederiz

Elçi: Gerekirse istifa ederiz
Şerafettin Elçi, Çınar ilçesinde seçmenlerle bir araya gelerek "Boykot kararımız haklı ve yerinde bir karardır, arkadaşlarımız olmadan meclise gitmeyiz" dedi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi, Çınar ilçesinde seçmenlerle bir araya gelerek "Boykot kararımız haklı ve yerinde bir karardır, arkadaşlarımız olmadan meclise gitmeyiz" dedi.

BDP Çınar ilçe binası bahçesinde gerçekleşen halk toplantısına BDP Çınar İlçe Başkanı A. Kadir Doğan, KADEP Diyarbakır il yöneticileri, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Kurdi-Der ve Meya-Der yöneticileri ile halk katıldı.

Halk toplantısında konuşan Çınar Belediye Başkanı Cengiz, bağımsız milletvekillerinin boykot kararının haklı ve yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız parlamentoya gitmemiş yemin etmemiş, oldukça olgun, bilinçli ve haklı bir tavır koymuştur. Halk da bunu istasyon meydanında gerçekleşen mitingde onaylamıştır. Ben inanıyorum ve umut ediyorum bu sorun demokratik bir şekilde çözümlenir. Çünkü aksi bir durum barışa hizmet değil savaş gerekçesi olabilir" dedi.

Toplantıda konuşan Şerafettin Elçi ise halkın iradesini ortaya koyduğunu ve boykot kararlarını onayladığının altını çizerek AKP ve başbakan Tayyip Erdoğan'ın yaklaşımını eleştirdi.

Zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini ve tüm zorluklara rağmen halk iradesine sahip çıkarak vekillerini seçtiğini belirten Elçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede olumlu sinyaller aldıklarını ancak Başbakan Erdoğan'ın 'MHP ile Anayasa yaparız' açıklamasının barış ortamının gelişmesine gölge düşürdüğünü söyledi.

"Bizim için anayasal güvence altına alınması gereken önemli noktalardan biri ortak bir yaşamda kimliğimizin kabulü ve anadilde eğitimdir" diyen Elçi, operasyonların durdurulması ve barış ortamının oluşması için öncelikli atılması gereken adımlardan birinin cezaevindeki vekillerin bırakılması olduğunu belirtti. Elçi, "Hatip Dicle ve diğer arkadaşlarımız serbest bırakılmayana kadar parlamentoya gitmeyeceğiz. Grup toplantılarımızı halkımızla beraber her hafta Amed'de yapacağız. Bugün Dicle'nin başına gelenler yarın sizin başınıza da gelebilir diyor meclis tatile girmeden çözüm paketi oluşmalı" dedi.

Toplantıya katılan halkın, "Hatip Dicle serbest bırakılmazsa ne olur, süreç nasıl devam eder, hükümet ne yapmaya çalışıyor, operasyonlar, baskılar, gözaltılar devam ediyor, bu hukuksuzluk nereye kadar devam edecek" şeklindeki sorularına yanıt veren Elçi, hükümetin "Siz meclise gelin sonra çözüme bakarız söylemlerinin tatmin edici olmadığını söyledi.

Kürt sorununun çözümü için somut ve anayasal çerçevede adımlar atılması gerektiğini kaydeden Elçi, " Aksi takdirde, tavrımızda kararlıyız, istifaya kadar varız" dedi. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89