• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 8 °C

Elçi: Boykot artık bitmeli

Elçi: Boykot artık bitmeli
Başbakan Erdoğan’ın önceki günkü iftar konuşmasında sert bir üslup kullanıp adeta gözdağı verdiği BDP cephesinden hem tepki hem özeleştiri geldi

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nin son zamanlarda artan eylemlerinin, Başbakan dahil herkesin sinirlerini bozduğunu ve sabırları zorladığını söyledi. Türkiye'nin güvenlik eksenli bir politikaya çekilmeye çalışıldığını vurgulayan Ensarioğlu, "Ancak Türkiye artık bırakın 10 yıl öncesine 10 gün öncesine bile dönmez" dedi. BDP'li Şerafettin Elçi de, " Ancak bizim de hatalarımız oldu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın PKK'nin saldırılarıyla ilgili olarak "Artık bıçak kemiğe dayandı. Bayramdan sonra herşey farklı olacak" şeklinde PKK, BDP ve DTK'ya yönelik sert uyarılarıyla ilgili olarak Taraf'ın sorularını yanıtlayan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nin eylemlerinin sabırları zorladığını söyledi. Ensarioğlu, "Başbakan Kürt sorunu dahil tüm sorunların konuşarak barış içinde çözülmesine yönelik bu kadar büyük gayret sarf ederken, çözüm için herkesi bir masanın etrafında buluşturmaya çalışırken birilerinin ısrarla kan dökmeye çalışması, yol kesip insanları kaçırması hepimizi fazlasıyla üzüyor, rahatsız ediyor. Elbetteki Başbakan'ın da sinirlerini bozuyor" dedi.

'Kanla, silahla sorun çözülmez'

Kürt sorununun demokrakik zeminde çözülmesinin önemine vurgu yapan Ensarioğlu, şunları söyledi: "Kanla, silahla hiçbir problemin çözülemeyeceği anlaşılmalıdır. Siyasetin, siyasetçinin moralini bozmaya yönelik bu eylemler, hükümeti güvenlik eksenli bir politikaya yöneltme gayretleri sorunun çözümüne katkı sunmaz. Bilakis çözümü zorlaştırır. Örneğin demokratik özerklik. Buna yerel yönetimlerin güçlendirilmesi deseler hiçbir sorun yok. Hadi tamam demokratik özerklik diyorsanız, buyurun onu da tartışalım. Ama 'ben ilan ettim, oldu-bitti' deniyor. Bütün bunlar ortamı geriyor, çözüme hizmet etmiyor. Bundan böyle elbetteki güvenlik zaafiyetinden kaynaklı sorunlar varsa bunların giderilmesine yönelik adımlar atılacaktır. Ancak Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye sorunlarını demokrasi ve hukuk sınırları dahilinde çözmeye kararlıdır. Zaten hukukdışılıkların ürünü olan bu sorunların çözümünde yeniden benzer yollara girilmeyecektir."

Elçi: Bizim de hatalarımız oldu

Erdoğan'ın açıklamaları BDP cephesinde farklı tepki yarattı. Taraf'ın sorularını yanıtlayan Şerfaettin Elçi, şunları söyledi: "Başbakanın BDP'li vekillere yönelik kırıcı, incitici sözler yerine kazanımcı, hatta onları parlamentoya teşvik edici üslubu kullanması lazım. Ancak bunu yapmıyor. Bizim de hatalarımız oldu. Önce TBMM'yi boykot gerekçemizi topluma iyi anlatamadık. Mümkün mertebede diyalog yolunu açık tutmalıydık ama biz Meclis grubu olarak bağımsız görünüm veremedik. Yasal çalışmalara kilitlenmeliydik. Artık bu aşamadan sonra 1 Ekim'de Meclis açılır açılmaz orada olmalıyız. Yeni anayasa yapılacak, bunda aktif yer almalıyız. Gidip parlamentoda yemin edip göreve başlamamız lazım artık. Ama hükümet ve Başbakan da bu işin barışla çözüleceğini anlamalı, o yönde çaba harcamalı."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89