• BIST 9659.31
  • Altın 4188.89
  • Dolar 39.1987
  • Euro 44.7883
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 33 °C
  • Berlin 15 °C

Ehud Barak istifa etti, politikayı bıraktı

Ehud Barak istifa etti, politikayı bıraktı
İsrail İşçi partisi lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak, 22 Ocak'ta yapılacak erken seçimlere iki ay kala istifa etti ve politikadan çekildiğini açıkladı.

İsrail'de koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak istifa ettiğini ve politikadan çekildiğini açıkladı. Barak, "Seçimlere kadar görevimin başındayım" dedi. 

Koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak yer alan Barak'ın istifası, Gazze'ye yönelik İsrail hava saldırılarının bir ateşkes anlaşmasıyla sonlandırılmasından sadece birkaç gün sonra ve 22 Ocak'ta yapılacak erken seçimlerin öncesinde geldi. 

"Hükümet son dört yılda barış sürecinde ilerleme sağlanabilmesi için daha çok şey yapmalıydı" 

Barack, 1995 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa ederek politikaya girmişti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun en güçlü rakibi olarak görülüyordu. 

Barak hafta sonunda Haaretz gazetesinin yaptığı söyleşide, Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Filistin Yönetimi'yle son dört yıldaki ilişkilerini eleştirmiş ve "Mevcut hükümet, [Filistin Yönetimi lideri] Abbas'la yürüttüğü barış sürecinde ilerleme sağlanabilmesi için daha çok şey yapmalıdı" demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89