• BIST 9933.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Ege sular altında

Ege sular altında
Muğla ve ilçelerinde etkili olan yağış ve fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor, gece başlayan şiddetli yağış nedeniyle, özellikle sürücüler ve öğrenciler zor anlar yaşadı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte son 10 saatte metrekareye yaklaşık 60 kilogram yağış düştü.

Trafik ekipleri, etkili yağış nedeniyle sürücüleri kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, vatandaşlardan su baskınlarına karşı tedbirli olması istedi.

BODRUM:

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede rüzgarın saatteki hızı 65-75 kilometre ölçülüyor.

Bodrum Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki restoranların balkonları, dalgalar nedeniyle su altında kaldı. İşletme sahipleri, restoranların balkonlarını temizleyip, rüzgar nedeniyle devrilen masa ve sandalyelerini içeri aldı.

Yetkililer, fırtınanın yarın sabah saatlerinde etkisini kısmen kaybedeceğini bildirdi. Bu arada, ilçede geceden beri metrekareye yaklaşık 25 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

Öte yandan, Marmaris, Fethiye ve Datça ilçelerinde aralıklarla yağmur yağdığı bildirildi.

İZMİR:

İzmir´de, dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün giderek etkisini arttıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğü, aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İzmir´de dün saat 18.00 sıralarında lodosla başlayan sağanak yağış, gece ve bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle yaşam olumsuz etkilenirken, yollarda ve ara sokaklarda su birikintileri oluştu,

Yağmur nedeniyle İZSU ve itfaiye ekipleri de herhangi bir su baskınına karşı gün boyunca alarma geçti. Şu ana kadar herhangi bir ev ve işyerinde su baskının oluşmadığı kaydedildi. Çok sayıda maddi ve yaralamalı kazanın da meydana geldiği İzmir´de, fırtına nedeniyle ağaçlar, trafik levhaları ve reklam panoları devrildi, dev dalgalar su yüzeyindeki pislikleri karaya attı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da, ıslanmamak için kendilerince önlemler aldı. Sabah saatlerinde de trafik kilitlendi. Sabah saatlerinde şidetli rüzgarla etkisini arttırın sağanak yürekleri ağızlara getirdi. Ancak şiddetli yağmur yaklaşık 15 dakika sürünce olumsuzluğa neden olmadı.

33 kilogram

İzmir Adnan Menderes Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, bugün sabah saat 08.00 itibariyle kentte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Rüzgarın hızının da saatte 45 kilometreye ulaştığını dile getirdi. Yetkililer, yağışın, gün boyu aralıklarla devam edeceğini, akşam saatlerinde son bulacağını vurguladı

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89