• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Ecevit'e 'Öcalan kaçtı' şakası yapılmış

Ecevit'e 'Öcalan kaçtı' şakası yapılmış
Bülent Ecevit'e başbakanlık yaptığı dönemde, bir gazeteci tarafından "Öcalan hapisten kaçtı" şeklinde şaka yaptığı belirtildi.

Bülent Ecevit'e başbakanlık yaptığı dönemde, bir gazeteci tarafından "Öcalan hapisten kaçtı" şeklinde şaka yaptığı belirtildi. Önce telaşlanan Ecevit'in işin şaka olduğu ortaya çıktığında bir şey söylemeden Başbakanlık binasına girdiği ifade edildi.

Başkent'te Başbakanlık muhabiri olarak aralıksız 14 yıldır görev yapan Erhan Seven, başbakanlarla, onların aileleriyle, koruma ekipleriyle, yönetim kadrolarıyla yaşadıklarını kaleme aldı. Seven, yaşadıklarını "Başbakanlık Muhabirinin Kaleminden- 0002 Plakalı Günler" başlığı altında kitaplaştırdı. Seven'in çalışması Nesil Yayınları tarafından yayınlanarak kitapçı raflarındaki yerini aldı.

Erhan Seven, Başbakanlık muhabirliği yaptığı 14 yılda Başbakanlık görevini yürüten Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ı takip etmesi sırasında yaşadığı ilginç anılarını okuyucu ile paylaşıyor.

Seven'in kitabında yer verdiği bir anısına göre, Başbakan Bülent Ecevit'e Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından "Öcalan kaçtı" şakası yapılır. Seven'in ayrıntılarıyla anlattığı anısı kitapta şu şekilde geçiyor:

"1999 yılının Şubat ayının ortaları. Nisan'da yapılacak olan erken genel seçimlere memleketi sağ salim götürmek amacıyla herkesin onayıyla kurulan Ecevit azınlık hükümeti görev başında. 56. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, dört ay için ülkeyi seçime hazırlamak amacıyla kurulmuş olsa bile tarihî bir olaya da imza atmıştı. Çünkü 1999 yılı Şubat ayının ortalarında PKK lideri Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Bu olay hem Türkiye'de, hem de dünyada çok önemli bir gelişme olarak tarihe geçmişti. Hatta Türkiye'deki milliyetçi duyguların en üst seviyeye çıkmasına neden olmuştu.

Örgütün liderinin Türkiye'ye getirilerek İmralı'daki hapishaneye konulmasıyla birlikte Ecevit'in DSP'si 18 Nisan'da yapılan seçimlerde oy patlaması yaparak yüzde 22.17 oy alırken, Devlet Bahçeli'nin MHP'si de yüzde 17.98 oy aldı. Türkiye'nin gündemi örgüt liderinin Türkiye'ye getirildiği Şubat ayının ortalarından itibaren sadece bu konuya kilitlenmişti.

Yakalanmasından yaklaşık bir buçuk ay sonra 1 Nisan günü Başbakanlık Merkez Binası'nın önünde sabah saatlerinde birkaç gazeteci Başbakan Ecevit'i bekliyordu. Gazetecilerin şeref kapısının merdivenlerinde başbakan ve bakanlarla rahatlıkla görüşüp soru sorabildiği günlerdi.

Daha sonra televizyon muhabirliği de yapan o dönemde Milliyet gazetesinde çalışan Petek Us, Ecevit'in merdivenlere çıkmasıyla birlikte yanına yaklaştı. Kendisine soru sorulmasını bekleyen Ecevit'e, gazeteci 'Efenim, (Petek böyle telaffuz ederdi) Öcalan hapishaneden kaçmış, duydunuz mu? Bu konuda ne söyleyeceksiniz?' deyince açıkçası orada bulunan bizlerin de ağzı bir karış açık kalmıştı. Çünkü böyle bir şeyden haberimiz yoktu; doğal olarak Başbakan Ecevit'in de haberi yoktu.

Hem sözü tam olarak duyamayan, duyduğu kadarıyla da Öcalan'ın kaçması gibi korkunç bir olay olduğunu fark eden Başbakan Ecevit, hemen arkasına dönerek yardımcısı Hüsamettin Özkan'a 'Ne diyor arkadaşlar?' dedi. Petek, sözünü gülerek tekrar edince, Hüsamettin Özkan hemen müdahale etti ve 'Herhalde 1 Nisan şakası yapıyorlar efendim' dedi. Bunun üzerine biz de gazeteciler olarak 1 Nisan şakası olduğunu söyledik ve Ecevit de açıkçası hiç fazla gülümsemeden merdivenleri çıkarak Başbakanlık binasına girdi."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89