• BIST 9520.22
  • Altın 4334.3
  • Dolar 39.3885
  • Euro 45.4741
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 16 °C

Ebubekir Bağdadi Suriye’ye kaçtı

Ebubekir Bağdadi Suriye’ye kaçtı
IŞİD’in Halife olarak ilan ettiği Ebubekir Bexdadî’nin beraberindeki 30 araçlık konvoyla Suriye’ye doğru kaçtığı bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Musul sorumlusu Seîd Memûzînî, ABD’nin hava saldırılarından korkan IŞİD’in halife ilan ettiği Ebubekir Bexdadî’nin Suriye’ye kaçtığını duyurdu. 

Memûzînî, 12 ağustos günü İŞİD’in lideri olarak bilinen Ebubekir Bexdadî’nin beraberindeki 30 Hammer’dan oluşan araç konvoyu ile ABD hava saldırılarının korkusu nedeniyle Suriye’ye kaçtığını dile getirdi. 

ABD hava saldırıları sonucunda birçok IŞİD’li üst düzey komutanın öldürüldüğü dile getiriliyor.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • aliser14 Ağustos 2014 Perşembe 20:30biji kurdistan

      Gel gel seni orada bekliyoruz.

      Yanıtla (0) (0)
    • selim aydın14 Ağustos 2014 Perşembe 18:29hersey abd için

      ABD sömürgesi ırakt'a-ABD hava saldırılarından korkan-ABD piyonu ebubekir bağdadi-ABD malı hammer araçlarla-ABD'nin sömürgesine yani suriye'ye kaçmış

      Yanıtla (0) (0)
    • zeynel15 Ağustos 2014 Cuma 10:53özgüven

      ABD ve batılı ülkeler önce örgütledikleri işidi Kürtler üzerine saldılar. Kürtler baş edemezlerse onların yardımına koşarak güya Kürtlere şu mesajı veriyorlar. Bak sen bizim dışımızda bir harekette bulunamazsın. Hareketlerine dikkat et. Önce saldırt sonra güya yardımcı ol. Milletin gözünde vay be dedirtecek hareketler bunlar. Önce çöle sür susuz bırak sonra ölmeyecek kadar bir damla suya muhtaç ettiriyorlar. Yıllardır bize sundukları politika bu. Kürtler ve savunma birlikleri şunu gösterdi. Biz birlik olursak karşımızda hiç bir güç duramaz. Özgüven mesajını her Kürdün aklına yerleştirmeyi başardılar. Kürtleri gücünü hazmedemeyen kimi çevreler Şengalde 10 gündür milleti kurtarmaya çalışan ypg ve pkk güçlerini görmüyor ABD kurtardı onları deyip övünüyorlar .Oysa halk biliyor ki YPG kurtardı.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89