• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Dursun Çiçek'in yalanı ortaya çıktı

Dursun Çiçek'in yalanı ortaya çıktı
Albay Dursun Çiçek, Erzincan'a hiç gitmedim demişti. Ancak "Balyoz"dan ifadesi alınan Orgeneral ile gittiği ortaya çıktı. Peki kim bu general?

 

'Darbe Andıcı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in, planın uygulamaya konduğu Erzincan'a 'Balyoz' soruşturmasında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan emekli Org. Ergin Saygun'la gittiği ortaya çıktı. İki gizli tanık fotoğraflardan Çiçek ve Saygun'u teşhis etti.

Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddianamenin ek delil klasörlerinde yapılanmayla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Klasörlerde yeralan bilgilere göre, cemaatlere yönelik soruşturmada uygulamaya konduğu ileri sürülen 'Darbe Andıcı'nın altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek, tutuklanan Başsavcı İlhan Cihaner'le buluşmaya eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'la birlikte gitti.

FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS

Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nı cemaatlere yönelik soruşturma başlatarak Erzincan'da uygulamaya koymakla suçlanan Başsavcı İlhan Cihaner tutuklandıktan sonra HSYK tarafından yetkileri elinden alınan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, gizli tanıklar 'Munzur' ve 'Efe'nin ifadesini alırken, bazı muvazzaf ve emekli subayların fotoğraflarını gösterdi. 'Munzur' Albay Dursun Çiçek'i Erzincan Havaalanı'nda karşılayan ve daha sonra kafesinde ağırlayan bir gizli tanık fotoğraflardan Çiçek'in yanındaki kişinin eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Orgeneral Ergin Saygun olduğunu teşhis etti. 'Efe' ise Çiçek'in Başsavcı Cihaner'le ordu evinde kahvaltı yapan kişi olduğunu söyledi.

KESİNLİKLE ORG. SAYGUN'DU

Gizli tanık 'Munzur' iddianameye giren ifadesinde Albay Dursun Çiçek'in Nisan 2009'da Erzincan'a geldiğini ve kendisini havaalanında karşıladığını anlatmıştı. 'Munzur'un Çiçek'le birlikte şehre gelen diğer kişileri de fotoğraflardan teşhit ettiği iddianamenin klasörlerinde yeraldı. 'Munzur' Savcı Şanal'ın ifadede kendisine gösterdiği fotoğraflarla ilgili şöyle dedi: "Bana göstermiş olduğunuz fotoğraftaki kişi benim havalimanı yolunda Pizvan kavşağında özel aracımızla karşıladığımız üst rütbeli komutanlardan birisidir. Bu kişi benim aracımla birlikte gelen diğer sivil araca binerek Erzincan merkezdeki kafeme geldi. Şu anda bu kişinin isminin Ergün Saygun olduğunu gördüm, kesinlikle teşhis ettim. Hiçbir tereddüdüm yoktur. Kafemde de kendisiyle sohbet edip çay içtik" dedi.

ALBAY ÇİÇEK DE ARACA BİNDİ

'Munzur' Erzincan havayolu güzergahında karşıladığı komutanlar arasında fotoğraftan teşhis ettiği Albay Çiçek'in bulunduğunu hatta aynı araca bindiğini söyledi.

Çiçek: Yeter ki savcıyı düşürün

Saygun ve 8 komutanın ertesi gün işlettiği kafeyi kapatarak eğlendiğini anlatan gizli tanık 'Munzur', Albay Çiçek'in, yapılanmayı ihbar eden eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'u kastederek kendisi ve İlyas Meral'e şunları söylediğini anlattı: "Size verilen işi neden adam gibi yapmıyorsunuz. Bir savcıyı düşüremiyorsanız daha ne işe yararsınız, bomba mı istiyorsunuz, uyuşturucu mu istiyorsunuz, silah mı istiyorsunuz her şey hazır, siz yeter ki siz dediğimizi yapın, bu savcıyı ortadan kaldırın." Munzur, Çiçek'in daha sonra da Meral'e "Avda kaza kurşunu ile savcıyı bitirin" dediğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89