• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

DTP’liler ‘demokratik çözüm’ için oturdu

DTP’liler ‘demokratik çözüm’ için oturdu
DTP Van il örgütü tarafından, “Kürt sorununun demokratik çözümü ve Öcalan’a ait ‘yol haritasının’ açıklanması” amacıyla oturma eylemi gerçekleştirildi.

Abdullah Öcalan'ın  Kürt sorununda çözüm için hazırladığı yol haritasının açıklanması için Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Kars ve Manisa'da binlerce kişinin katılımı ile oturma eylemleri başlatıldı.

DTP Van il örgütü tarafından, “Kürt sorununun demokratik çözümü, operasyonların durdurulması ve Öcalan’a ait ‘yol haritasının’ açıklanması” amacıyla oturma eylemi gerçekleştirildi.

5880

Trafiğe kapalı bulunan Cumhuriyet Caddesi’nde bugün saat 9:00’da başlayan oturma eylemine, yerel kıyafetler giyen çok sayıda kadın da katıldı. Oturma eylemine DTP’li belediye başkanları ile ildeki sivil toplum örgütü üyeleri destek verdi. Oturma eylemi saat 17:00’de son bulacak.

DTP’liler tarafından dün gece de oturma eylemine çağrı bildirileri dağıtıldı. Bildirilerde oturma eyleminin amacı, şöyle anlatıldı:

“Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü, yol haritamızın verilmesi, askeri ve sivil operasyonların durdurulması, İmralı’nın muhatap alınması, onurlu ve kalıcı barışın sağlanması için halkımızı bir günlük oturma eylemimize davet ediyoruz.”

SİİRT

Siirt'te aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Eruh Belediye Başkanı Memet Melih Oktay'ın da bulunduğu grup, belediye binası yanındaki parkta oturma eylemi yaptı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan DTP İl Başkanı Sıdık Taş,Öcalan'ın yol haritasının bir an önce kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

DTP'li grubun eylemi, saat 17.00'ye kadar devam edecek.

HAKKARİ

Hakkari'de DTP İl Örgütünce düzenlenen eyleme katılanlar, sabah saatlerinde Altay Caddesi'ndeki parti binası önünden Kürtçe pankartlarla yürüyüşe geçti.

Bulvar Caddesi'ndeki Belediye binası önüne kadar yürüyen grup, burada önceden kaldırıma serilen halılara oturarak izinsiz eylem başlattı.

İZMİR

İzmir'de Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplanan grup, ''demokratik açılımı'' eleştiren pankart açarak sloganlar attı.

Burada basın açıklaması yapan DTP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay, parti olarak ekonomik, sosyal, siyasal tüm sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi için her türlü fedakarlığı yaptıklarını söyledi.

Ancak iktidarın sorunların tıkanması yönünde çaba içinde olduğunu savunan Kubilay, ''Kürt sorununun çözümü noktasında başlatılan Kürt açılımı, milli birlik projesine dönüştürülmektedir'' iddiasında bulundu.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan topluluk, daha sonra dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89