• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 12 °C

DTP'li Türk: Hükümet bahane arıyor

DTP'li Türk: Hükümet bahane arıyor
Türk, olaylarla ilgili özeleştiri yapıp yapmadıkları konusunda ise, "Özeleştiri yapacak bir durum olsaydı, seve seve yapardık" diye konuştu.

DTP hükümetin İzmir'deki olaylara yaklaşımına tepki gösterdi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, "DTP adeta beni kapatın diye bağırıyor" açıklamasıyla ilgili olarak, "Hükümet açılımdan vazgeçti, DTP'yi sanık sandalyesine oturtmaya çalışıyor" dedi. Türk, olaylarla ilgili özeleştiri yapıp yapmadıkları konusunda ise, "Özeleştiri yapacak bir durum olsaydı, seve seve yapardık" diye konuştu. 

Türk, Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır milletvekilleri Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk ile birlikte İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Havaalanından, Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen güzergahtan, sivil araçlarla miting yapacakları alana giderlerken, saldırıya uğradıklarını anlatan Türk, konvoyun önünde anons yapan ve siren çalan dolmuş şoförünü siren çalmaması konusunda uyardığını söyledi.

"En disiplinli, en duyarlı konvoylarımızdan biriydi" diyen Türk, yerel, bölgesel kıyafetli olan çocukların konvoyda bulunmadığını, sadece miting alanında bu çocukların kendisine çiçek verdiğini bildirdi.

Olay sırasında aradıkları İzmir Valisinin, kendisinin maçta olduğunu söylediğini, bunun üzerine ulaştıkları İçişleri Bakanlığı Müsteşarına emniyet tedbiri almadıkları için tepkilerini gösterdiklerini anlatan Türk, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürünün yanında bir sivil polisle birlikte otele gittiğini ve "Aynı gün 3 ayrı maç vardı, güvenliği oralara çekmiştir. Eğer böyle bir bilgimiz olsaydı buna müsade etmezdik" dediğini ileri sürdü.

İzmir Emniyet Müdürünün ise "Eğer biz olay yerinde olmasaydık onlarca insan ölebilirdi" şeklinde açıklama yaptığını belirten Türk, "Güvenlik Şube Müdürü, yanlış, eksik yaptıklarını ifade ederken, bu olayı farklı bir noktaya taşımaya yönelik bir mantığın bunu kullanmaya yönelik bir anlayışın öne çıktığını gördük" dedi.

"Hükümetin söylemleri daha vahim"

Hükümetin söylemlerini "olaydan daha vahim" şeklinde değerlendiren Türk, "Hükümet niçin bunu gündeme getiriyor? DTP'nin kapatılması için psikolojik bir ortam hazırladıkları açık. Sayın Çiçek'in Sayın Çelik'in açıklamalarında bu çok açık bir şekilde gösteriliyor. Bu gerginliği uçlara taşıyarak, DTP ve MHP'ye mal ederek 'istikrarı sağlayan biziz bu ülkede, biz olmazsak bu ülkenin istikrarı daha da bozulur' mesajı vererek, halkı kendilerine mecbur ettiren bir politik oyun var bunun altında. Bu çok açık bir şekilde görülüyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89