• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

DTK'den Rojava halkına çağrı

DTK'den Rojava halkına çağrı
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) "Rojava'nın insansızlaştırılmasının devrimi boğmak isteyen güçlerin işine yarayacağı" uyarısında bulundu.

Rojava'da yaşanan göçlere dikkat çeken Demokratik Toplum Kongresi (DTK) "Rojava'nın insansızlaştırılmasının devrimi boğmak isteyen güçlerin işine yarayacağı" uyarısında bulunarak, Rojava halkına "Rojava'yı Kürtsüzleştirme" politikalarını boşa çıkarma çağrısı yaptı.

DTK, yaşanan çete saldırıları yüzünden Rojava'dan Federal Kürdistan Bölgesi'ne gerçekleşen göçlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bu süreçte Rojava halkının birliğinin çok büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Ortadoğu Demokratik Devrimi olarak da ifade edebileceğimiz Rojava Devrimi, tarihi anlara tanıklık etmektedir. Bir yandan katliamcı çetelerin insanlıktan nasibini almamış saldırıları, diğer yandan faşist Baas rejiminin bombalamaları ve bu saldırılara karşı soylu bir direniş yükselten Rojava halkı şimdiden tarihe geçmiştir. Öte yandan bu amansız mücadeleye kayıtsız kalan ve siyasi-maddi ambargo ile aslında katliamcılardan taraf olan uluslararası camia söz konusudur" değerlendirmesinde bulunuldu.

'Ulusal birlik ruhu Rojava'da pekişmeli'

Tüm bunlara rağmen Rojava halkının görkemli direnişi ile devrimi boğmak için yapılan planları büyük ölçüde boşa çıkarttığının altı çizilen açıklamada, Rojava halkının Kürt Yüksek Konseyi şahsında gerçekleşen siyasi birliği daha fazla güçlenmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada bu vurguya ek olarak "Ulusal Kongre'nin yakın bir zamanda gerçekleşeceği bu dönemde Kürdistan'ın her tarafında yükselen ulusal birlik ruhu özellikle Rojava'da pekişmelidir. Tüm siyasi partiler dönemin ruhuna ve ulusal birlik ilkelerine göre politikalarını belirlemelidir. Mücadelenin keskinleştiği bu dönemde Rojava halkının maddi zorluklarla karşılaşıyor olması tüm Kürt halkının yüreğini burkan bir durumdur" ifadelerine yer verildi.

'Rojava halkı bedel ödemekten geri durmamıştır, durmayacaktır'

Açıklamada yine bu süreçte uzun zamandır kapalı olan Semelka Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından Rojava'dan Federal Kürdistan Bölgesi'ne doğru büyük bir göç dalgasının yaşanmakta olduğuna da değinildi.

"Rojava'nın insansızlaştırılması devrimi boğmak isteyen güçlerin işine yarayacağı bilinmektedir" denilen DTK açıklamasında, bu konuda şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Devrimsel süreçlerde zorlukların yaşanması doğaldır. Ancak zorlukların arttığı bu dönem geçicidir ve özgürlükle sonuçlanacaktır. Rojava halkının kendisine demokratik, özgür ve müreffeh bir toplum kuracağı kesindir. Bu hedefe giderken Rojava halkı bedel ödemekten geri durmamıştır, geri durmayacaktır da. Rojava'daki halkımızın bu bilinçle hareket edeceği ve Rojava'yı Kürtsüzleştirme politikalarını da boşa çıkaracağına dair inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bu temelde DTK olarak dünyanın her yerinde yaşayan Kürtleri Rojava ile dayanışmayı yükseltmeye, Rojava halkını katliamcı tüm planlara rağmen kendi ülkesinde onurlu yaşamda ısrar ederek, ülkeyi terk etmemeye ve Rojava’daki siyasi partileri de ulusal birlik ruhunda birleşmeye çağırıyoruz." denildi.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89