• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

DTK ve BDP heyeti, Kandil'de Karayılan ile görüştü

DTK ve BDP heyeti, Kandil'de Karayılan ile görüştü
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak PKK'nin elinde bulunan kamu görevlilerinin 10 gün içerisinde serbest bırakılacağını açıkladı.

Kandil'e giderek KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve diğer KCK yetkilileri ile görüşen BDP-DTK heyeti, KCK'nin 10 gün içinde Öcalan'ın mektubuna yanıt vereceğini ve aynı süre içerisinde ellerindeki askerlerin serbest bırakılacağını açıkladı. 

BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demitaş, BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan ile DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubunu iletmek üzere Kandil'e gitti. Heyet, burada KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan ile görüştü. Görüşme ardından Federal Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Hewler'e geri dönen BDP-DTK heyeti, BDP Hewler (Erbil) Bürosu'nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kışanak, Türk savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle Kandil'e yapacakları ziyareti birinci gününde iptal etmek zorunda kaldıklarını, ancak sonraki gün gidebildiklerini söyledi. 

KAMU GÖREVLİLERİ SERBEST BIRAKILACAK 

Kandil'de Murat Karayılan ile görüştüklerini belirten Kışanak, KCK yetkililerinin barış çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyleyerek, Öcalan'ın mektubunun teslim edildiği KCK yöneticilerinin “Bir hafta veya 10 gün için mektuba yanıt vereceğiz” yanıtını verdiklerini söyledi. Kışanak, KCK yetkililerinin ellerindeki kamu görevlilerinin de 10 gün içinde siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri aracılığı ile serbest bırakacaklarını bildirdiklerini açıkladı. Kışanak, KCK yetkililerinin görüşme sırasında Öcalan'ın kendi iradeleri olduğunu söylediklerini ifade etti. 

ONURLU BARIŞ MESAJI 

Daha sonra DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk birer konuşma yaptı. Türk, “Görüşmelerimiz olumlu geçti. (KCK'liler) çözüm çabaları karşısındaki memnuniyetlerini dile getirdiler. Süreci destekliyorlar” dedi. Türk, Karayılan'ın “Eğer barış olacaksa, onurlu bir barış olmalı” mesajını verdiğini ifade etti. “Onlar da sürece destek veriyorlar. 'Önderimiz ne derse, biz ona bağlı kalacağız. O bizim irademizdir' dediler” diyen Aysel Tuğluk, medyaya da çağrıda bulunarak sürecin boşa çıkarılmaması için güçlü bir destek sunmalarını istedi. 

Heyet, YNK Politbüro üyesi ve Kürdistan Bölgesi eski Başbakanı Berhem Salih tarafından davet aldıklarını ve Başbakan'ın konuğu olacaklarını belirtti. Heyetin Kürdistan Bölgesi'ndeki temasları kapsamında Pazartesi günü Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından kabul edilecekleri öğrenildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89