• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Dr. İlhan Diken son yolculuğuna uğurlandı

Dr. İlhan Diken son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Tabip Odası eski Başkanı Dr. İlhan Diken, son yolculuğuna uğurlandı.

Yeniköy Asri Mezarlığı’ndaki cenazeye aralarında Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı, Gültan Kışanak, önceki dönem Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, meclis üyeleri, belediye çalışanları, akademisyenler ve edebiyatçıların bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

51731

Cenazenin defin işleminin ardından konuşan Diken’in ağabeyi Şeyhmus Diken, “İlhan sadece Kürt halkının değil Kürdistan’daki bütün halkların bir neferiydi” dedi. Kardeşinin lise yıllarından beri örgütlü mücadeleye inandığını söyleyen Diken, “İlhan 80’li yıllardan bu yana Kürt Özgürlük Hareketi’nin bir neferi oldu. Ölünceye kadar da bu örgütlü sıra neferliliğini ihmal etmedi. Mütevazılılıkla kararlılıkla, içtenlikle dile getirdi. İyi ki benim böyle bir kardeşim var. İyi Kürt halkının böyle onurlu neferleri var” dedi. Cenazeye katılanlara Diken ailesi adına bu acılı günde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür eden Diken, “Bu mücadele er ya da geç barışla Kürdistan halkının gönlüne yazılacaktır. İlhan toprağında rahat olsun.” diye konuştu.

51732

Baydemir: Hem doktorumuz hem bilgemizdi

Diken’in eski çalışma arkadaşı Osman Baydemir, “O, halkının bir fedaisiydi, halkının dostuydu, sözünün eriydi” diyerek, Diken’in hayatının da halkının başına gelen trajedinin bir parçası olduğunu söyledi. 10 yıl birlikte yoldaşlık ve dostlukla çalıştıklarını anımsatan Baydemir, şunları söyledi: “Biz dünya ve ahiret kardeşiydik. Nasıl ki her çiçek kendi köklerinde yeşerir, o da kendi köklerinde var olmuştu. Canımız sıkıldığında bir derdimiz hep ona anlatırdık, hem doktorumuz hem de bilgemizdi. 2013’te ben annemi, ağabeyimi ve dayımı sonsuzluğa uğurladım, şimdi de biz bir dostumuzu sonsuzluğa uğurluyoruz. Hayat, Kürt ve Kürdistan için kahır ve acıdır. Ne yazık ki bu dünyayı kirletmişler. Bu kirli dünya dostum İlhan’a göre değildi. Çünkü o çok temiz bir insandı.“

51733

Kürt halkı değerli bir şahsiyetini kaybetti

Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da “Kürt halkı değerli bir şahsiyetini kaybetti” diyerek, “O hayatının imtihanını verdi, cezaevi imtihanından da geçti. Eğer Kürt halkını anlamak istiyorsanız, Kürtlerin mücadelesini anlamak istiyorsanız, İlhan Diken’in hayatını araştırın” diye konuştu. Diken’in halkı için 24 saat düşündüğünü ve çalıştığını belirten Anlı “Onun yaşamı ve mücadelesi bizim için örnektir. Kürt ve Kürdistan halkının başı sağolsun” diye konuştu.

51734

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89