• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

Dörtyol'daki saldırıda general şoku !

Dörtyol'daki saldırıda general şoku !
Dört polisin öldürüldüğü saldırıda kullanılan aracın sahibi, Jandarma muhbiri MHP’li Bestami Kılınç, saldırı sonrası Nejat Bek’le görüşmüş

Hatay Dörtyol’da dört polisin öldürüldüğü saldırıda kullanılan aracın sahibi Payas Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Bestami Kılınç’a ilişkin iddialara bir yenisi eklendi.

Kılınç’ın kendisini rehin alan PKK’lılar tarafından bırakıldıktan sonra jandarma aracıyla yakındaki kışlaya götürüldüğü ve orada 6. Kolordu’dan biri korgeneral olmak üzere iki üst rütbeli subayla görüştüğü öne sürüldü. 6. Kolordu’da korgeneral rütbesindeki tek isim ise Balyoz Davası sanıklarından korgeneral Nejat Bek.

Göründüğü kadar yalın değil

Bestami Kılınç, Dörtyol’da polise saldıran PKK’lıların kullandığı aracın sahibi olarak yansıdı gazetelere ilk olarak. PKK’lıların kendisini rehin aldığını belirten Kılınç’ın olaydan kısa süre önce Jandarma istihbarat elemanları tarafından ziyaret edildiğini gösterir askerî rapor ise Taraf‘ta ‘Dörtyol’da Jitem Parmağı” manşetiyle duyuruldu.

Bu manşetin ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay“Olay göründüğü kadar yalın değil” açıklaması yaptı ve soruşturma için MİT, Emniyet ve Kamu Güvenliği personelinden oluşan bir uzman ekibi Dörtyol’a gönderdi. Ekip Kılınç’ı gözaltına aldı, ancak bir gecelik sorgunun ardından serbest bıraktı.

Çelişki yumağı

Bu gelişmeler karşısında tam dört gün sessiz kalan Jandarma Genel Komutanlığı ise bu durumu itiraf gibi bir açıklamayla bozdu. Açıklamada, Kılınç’ın jandarma istihbaratçılarıyla görüştüğü doğrulandı ama “elemanımız değil, zaman zaman bilgi verir” dendi.

Bir anda Dörtyol olaylarının kilit isimlerinden biri haline gelen Kılınç’ın olayın ilk gününden itibaren söyledikleri ise tam bir çelişki yumağı. İşte Kılınç’ın o günden itibaren yaptığı ve bir gün geçmeden yine resmî ifadesiyle yalanladığı çelişkili açıklamalarından bazıları:

26 Temmuz: Beldedealışverişyapıp Wolkswagen Passat marka otomobilimle Paşa Yaylası’ndaki ailemin yanına gidiyordum. Bu sırada sivil giyimli jandarma istihbarat elemanlarıyla karşılaşıp sohbet ettik biraz.”

27 Temmuz: Sivil jandarma istihbarat elemanları ziyaret etti. Zaten bölgede herkes tanır istihbaratçıları.

26 Temmuz: Beni rehin alan PKK’lılar telefonumun bataryasını ve kartını aldı. Yolda karşılaştığım başka araçla eve gittim ve hemen telefon edip haber verdim.

27 Temmuz: Serbest kalınca yürüdüm. Yaylada telefonum çekince jandarmayı aradım, haber verdim.

26 Temmuz: Saldırıyı telefon açtığım jandarmadan öğrendim.

27 Temmuz: Yayladan inerken bir araç çevirip bindim. Saldırıyı onlardan öğrendim.

Bazı istihbarat uzmanları Kılınç’ın bu çelişkili açıklamaları bilerek yapmış olabileceğini, kendisini sorgulayanları şaşırtmak ya da kendisini bu iş için kullananlara “Sahip çıkmazsanız konuşurum” mesajı vermek isteyebileceğini savunuyorlar.

Kılınç MHP’den istifa etti

Bu arada saldırıda aracı kullanılan Payas Belediyesi Meclis Üyesi Bestami Kılınç MHP’den istifa etti.

Kılınç’ın kendi isteğiyle partisinden istifa ettiğini söyleyen MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin, istifayı partinin istediği iddiasını yalanladı. “Kendisi istifa kararını aldı, bize iletti, biz de kabul ettik” diyen Hatay Milletvekili Çirkin, “Soruşturmanın sonuçlanmasının ardından Bestami Kılınç’ın istifasının yeniden değerlendirilmesi mümkündür” dedi.

Altı kişi daha gözaltında

Dört polisin yaşamını yitirdiği saldırının ardından yaşanan ve Kürtlere yönelik lince dönüşen olaylar sırasında çekilen kamera görüntülerinden kimlikleri saptanan altı kişi daha gözaltına alındı. İlçeye bağlı Karakesen Beldesi’nde yaşadığı belirlenen şüpheliler, jandarma tarafından evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından ‘Halkı tahrik etme’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek. İlçede bugüne kadar ‘Yağma’, ‘Kundaklama’, ‘Halkı tahrik etme’ suçlarından 14 kişi tutuklandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89