• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Donanma'nın kalbinden darbe planları çıktı

Donanma'nın kalbinden darbe planları çıktı
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen materyaller arasından darbe planları, fişlemeler ve şoke eden belgeler çıktı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada şoke eden belgeler ortaya çıktı. İstihbarat Şube müdürünün odasındaki gizli bölmelerde darbe planları, darbeye karşı çıkan komutanların yurtdışına sürgüne gönderilmesiyle ilgili yazılar ile devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişlemelerin bulunduğu belirtiliyor. On çuval delilin arasında 'Kafes ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğinde dokümanlar da var.

'Askerî casusluk ve şantaj' soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen 10 çuval belge ve dijital materyaller arasından darbe planları, fişlemeler ve şoke eden belgeler çıktı.

23184

Casusluk ve fuhuş çetesinin arşivi olduğu belirtilen belgeler arasında devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişlemeler, askerî müdahale sonrası yapılacaklar, amiral eşlerine ilişkin bilgilerin bulunduğu belirtiliyor. Özel bölmedeki 10 çuvalın içinde 'Kafes ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğindeki belgelerin de yer aldığı ileri sürüldü. Alınan bilgilere göre, kimliği gizli tutulan bir subayın komutanlıktaki belgelerin imha edileceğine dair gönderdiği e-mail ihbarı üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük üslerinden biri olan Gölcük Donanma Komutanlığı'nda önceki gün arama yapıldı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in gerçekleştirdiği aramada üst düzey askeri yetkililer de hazır bulundu. Edinilen bilgiye göre savcı, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü'nün makam odasında zeminindeki gizli bölmeyi fark etti ve parkelerin sökülmesini istedi. Parkelerin sökülmesiyle gizli bölmeler ortaya çıkarıldı. Özel olarak belirlenen 167 ismin darbe sonrasında nerede tutulacağına ilişkin bilgilerin de yine bu gizli bölmeden çıkarıldığı ileri sürülüyor. Savcı ve polis ekipleri ile birlikte aramaya eşlik eden askerleri bile şaşırtan gizli bölmeden çıkan belgeler arasında, darbe sonrası planlar, sürgüne gönderilecek komutanların listesi, devlet büyüklerine yönelik fişleme bilgileri bulundu.

Alınan bilgilere göre, kimliği gizli tutulan bir subayın komutanlıktaki belgelerin imha edileceğine dair gönderdiği e-mail ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük üslerinden biri olan Gölcük Donanma Komutanlığı'nda önceki gün arama yaptı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in gerçekleştirdiği aramada Merkez Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı'ndan üst düzey askeri yetkililerin hazır bulunduğu öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat şube müdürünün makam odasında zeminindeki gizli bölmeyi fark etti ve parkelerin sökülmesini istedi. Parkelerin sökülmesiyle gizli bölmeler ortaya çıkarıldı. Savcı ve polis ekipleri ile birlikte aramaya eşlik eden askerleri bile şaşırtan gizli bölmeden çıkan belgeler arasında, darbe sonrası planları devlet büyüklerine yönelik fişleme bilgileri bulundu.

Darbeye karşı olan bazı komutanların yurtdışına sürgün gönderilmesiyle ilgili yazıların yanı sıra devletin kritik birimlerine ilişkin kripto dökümlerinin belgeler arasında olduğu kaydedildi.

BELGELER KAFES'İN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Liderliğini Deniz Albay İbrahim Sezer'in yaptığı ileri sürülen casusluk ve fuhuş çetesiyle ilgili soruşturma, ortaya çıkan bu belgelerle yeni bir boyut kazandı. Çok sayıda general ve amiralle birlikte yüzlerce TSK personeline şantaj yapan ve çok gizli askeri projeleri başka ülkelere sattıkları iddia edilen çetenin Donanma Komutanlığı'nda bulunan arşivi, çarpıcı bilgileri ortaya çıkardı. Gizli bölmeyi, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir binbaşının yaptırdığı ileri sürüldü. El konulan belgeler, İstanbul Emniyeti'ne getirilerek askeri yetkililer eşliğinde incelendi. Belgelerin içerikleri yazılarak tutanaklara geçirildi.

Gizli bölmede ele geçirilen belgeler arasında devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişlemeler, askeri müdahale sonrası yapılacaklar, amiral eşlerine ilişkin sır niteliğindeki bilgilerin bulunduğu öğrenildi. Bölmedeki 10 çuvalın içinde 'Kafes ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğindeki belgelerin de olduğu belirtildi. Bunların arasında özel olarak belirlenen 167 ismin askeri darbe sonrasında nerede tutulacağına ilişkin bilgilerin de yer aldığı belirtiliyor. El konulan çuvallarda ayrıca Deniz Filo Komutanlığı sefer seyir tutanakları, 34 ses kaseti ve yeni mühimmat alanlarını gösteren gizli krokilerin olduğu belirtiliyor.

Savcı: Donanma'daki aramalar benim gözetimimde yapıldı

Askerî casusluk ve şantaj soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen aramaların kendisinin nezaretinde yapıldığını söyledi. Aramaların bazı basın organlarında 'Donanma'ya polis baskını' şeklinde yer almasına soruşturma savcısı Fikret Seçen tepki gösterdi. Bu haberler nedeniyle askerî yetkililerin kendilerini aradığını belirten Seçen, askerî mahallerin yasa gereği asker kişiler tarafından aranabildiğini söyledi. Seçen, "Askerî mahalde askerî makamlar tarafından arama yapılır. Polis giremez. Donanma'daki aramada bizzat ben de bulundum. Aramalar askerî makamlarca benim kontrolümde yapıldı. Yasa gereği polis oraya giremez. Askerî yetkililer isterse girebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89