• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Dolmabahçe'de sürpriz Balyoz zirvesi!

Dolmabahçe'de sürpriz Balyoz zirvesi!
Balyoz davasındaki tutuklama kararlarının ardından Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık ofisi sürpriz bir zirveye sahne oldu.

 Kuvvet komutanlarının cumhuriyet tarihinde ilk kez “darbe girişimi” gerekçesiyle cezaevine gönderilmeleriyle sonuçlanan Balyoz davasındaki tutuklama kararlarının ardından Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık ofisi sürpriz bir zirveye sahne oldu. Harbiye Orduevi'nde haklarında tutuklama kararı verilen askerlerin yakınlarıyla görüşen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, daha sonra Dolmabahçe'de Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Hâkimleri değişen İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, cuma akşamı, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da bulunduğu 163 kişi hakkında tutuklama kararı vermesi, ilginç bir trafik yarattı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, cumartesi gününün önemli bir bölümünü Harbiye Orduevi'nde geçirdi. Harbiye'de, Balyoz davasında haklarında tutuklama kararı verilen emekli ve muvazzaf askerlerin yakınları ile bir araya gelen Koşaner, akşamüzeri orduevinden ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Koşaner, Harbiye Orduevi'ne yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık ofisinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Önce Koşaner ve Gönül ayrıldı

Saat 18:30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren sürpriz görüşmeden sonra önce Genelkurmay Başkanı Koşaner, ardından da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Dolmabahçe'den ayrıldı.

İkinci Dolmabahçe zirvesi

Erdoğan-Koşaner görüşmesi için “İkinci Dolmabahçe zirvesi” yorumları yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için TBMM'de birinci tur oylamanın yapıldığı 27 Nisan 2007 tarihinde gece yarısına doğru “e-muhtıra” olarak adlandırılan bildiriyi yayımlayan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, yaklaşık bir hafta sonra, 4 Mayıs 2007'de Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Erdoğan'la buluşması spekülasyonlara neden olmuştu. Zirvede ne görüşüldüğü açıklanmamış, Büyükanıt Dolmabahçe'de konuşulanların “kendisiyle birlikte mezara gideceğini” açıklamıştı.

Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Birgün gazetesindeki yazısında Dolmabahçe'de Büyükanıt'ın önüne eşi Filiz Büyükanıt'ın harcamalarının konduğunu öne sürmüştü. Bu yazı üzerine Yaşar Büyükanıt “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Sağlar ve Birgün gazetesi hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Büyükanıt'a 17 bin lira tazminat ödenmesine hükmettti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89