• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 12 °C

Diyarbakırlı Şahin Öner bombadan ölmemiş!

Diyarbakırlı Şahin Öner bombadan ölmemiş!
Diyarbakır'da resmi makamlarca elindeki bombanın patlaması sonucu öldüğü iddia edilen Şahin Öner'in otopsi raporu açıklandı. Rapora gore bomba izi yok.

Diyarbakır’da 10 Şubat Pazar günü, 1999’da Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesini protesto etmek isteyen gruplarla polis arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Şahin Öner isimli 21 yaşındaki gencin otopsi tutanağı, ölümün ‘ezilmeye bağlı’ olduğunu ortaya koydu. Olayın ardından Emniyet tarafından yapılan açıklamada, Öner’in, “Polise atmak istediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiği” öne sürülmüş, görgü tanıkları ise ölümün “polis panzerinin ezmesi nedeniyle” kaynaklandığını öne sürmüştü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ‘Ölü Muayene ve Otopsi Tutanağı’nda sıralanan bulgular bir ezilmeye işaret ederken, tutanakta açıkça, “cebir izi, ateşli silah yarası, kesici delici alet yarası görülmemiştir” ifadesi yer alıyor.

Rapordaki ifade tam olara şöyle: "Sağ yüz ve yanak tamamını içine alan sağ kulağı ileri derecede deforme halde parçalanmış SÜRTÜNME tarzı yaygın ekimoz olup yanak üzerinde yer yer siyah renkte daha koyu olarak izlenebilen alanlar dikkat çekti" ve "Sol 1,2,3, ve 4. kaburga kemiklerinin mitskapüler hattan ekimozlu kanamalı kırık olduğu görüldü."

BOMBA İZİ YOK

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Adlı Tıp Uzmanı Serhat Gürpınar. Raporu değerlendirdi: Ön otopsi raporunda patlama ya da bomba yarası tarif edilmiyor. Tamamen kaza tarif ediliyor. Eller başta olmak üzere bombayı tanımlayan bir bilgi yok. Dolayısıyla görünen o ki okuduklarınıza dayanarak üzerinden araç geçmesiyle uyumlu bir ölüm olabilir. Tabii araç ölmeden önce mi öldükten sonra mı üzerinden geçti bunu bu rapordan bilemeyiz. Yaraların kanama özelliklerine bakarak anlaşılabilir. Bu da organların incelenmesi sonucu ortaya çıkacaktır.“

HASTANE YERİNE KARAKOLA MI GÖTÜRÜLDÜ?

Raporda ayrıca, "Her iki el parmaklarının parmak izi alımına bağlı siyah renkte mürekkeple boyalı olduğu ve tırnak örneği alımına bağlı sağ ve sol eldeki tırnaklarının tırnak yataklarının kanamalı olduğu görüldü" şeklindeki ifade, Şahin Öner'in hastaneye götürülmeden önce Şehitlik Polis Karakolu'na götürüldüğü ve burada parmak izinin alınmış olabileceği şüphelerini güçlendirdi.

VALİ ÖNCE BOMBA DEMİŞTİ 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olaydan sonar ilk yaptığı açıklamada kesin cümlelerle "elinde bomba patladı" demişti. Toprak, daha sonraki açıklamasındaysa “Elinde bomba patladığını düşünüyoruz" ifadesini kullanmıştı.

BABA PANZERİN VURDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Olaydan sonra Radikal’e açıklama yapan inşaat işçisi baba Mehmet Şirin Öner oğlunun henüz lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversiteyi kazanmak için dershaneye gittiğini söylemişti,. Öner, “Pazar günü işe gittiğimde oğlum evde oturuyordu. Akşamleyin saat 8-9 civarında bana oğlumun öldüğünü söylediler” dedi. Baba Öner, “Olay yerine gittiğimde oğlumun cenazesi hastaneye kaldırılmıştı. Hastane morgunda oğlumun cesedini iyice inceledim. Sol kulağı yoktu. Ancak elleri, göğsü sapasağlamdı. Ayakları ise ezilmişti. Hastaneden adli tıp raporu istedik fakat raporu alamadık” diye konuşmuştu. Mehmet Şirin Öner, “Görgü tanıkları ise panzerin oğluma çarptığını ve panzer altında kalarak hayatını kaybettiğini söylüyor. Şahin en büyük çocuğumdu” demişti. (radikal)

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89