• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 11 °C

Diyarbakır'ı ayağa kaldıran tayin!

Diyarbakır'ı ayağa kaldıran tayin!
Diyarbakırlılar, isteği dışında İstanbul'a tayin edilen Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın için ayakta.

Diyarbakırlılar, isteği dışında İstanbul'a tayin edilen Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın için ayakta. Halk, çok sevdikleri bürokratın eski görevine iade edilmesini istiyor.

 Aydın'a her kesimden destek yağarken şehirdeki bütün kesimleri temsil eden 30 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklama yayınladı: "Ahmet Aydın'ın siyasî hesaplarla başka bir ile tayininin çıkarılması Diyarbakır adına bir talihsizlik, şahsına da büyük haksızlıktır." DTP'li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da vali yardımcısını ziyaret ederek destek verdi. Aydın'ın neden tayin edildiği bilinmiyor. Ancak halk arasında 'ihale vermeyince adamı gönderdiler' söylentisi dolaşıyor.

Halkla sıcak bir diyalog kuran Aydın, 2006'da 4 teröristin cenaze töreninden sonra alevlenen olayların engellenmesinde büyük rol oynamıştı. Hukuk fakültesindeki öğrencilik günlerinden tanıdığı DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i yanına alarak, şehri adeta ablukaya alan göstericilerle görüşmüş ve sükûneti sağlamıştı. Hükümetin başlattığı demokratikleşme sürecinde Diyarbakır'da kalarak hizmet etmek isteyen Aydın, İstanbul vali yardımcılığına atanmasıyla ilgili kararın durdurulması için idare mahkemesine başvurdu. Ona destek amacıyla önceki gün bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, son dönemdeki açılım çabalarına destek verdiklerini açıkladı. Vali yardımcısının bölgeye ciddi katkıları olduğunu ifade eden STK temsilcileri, tayinin durdurulmasını istiyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tabipler Odası, Eczacılar Odası, GÜNSİAD, MÜSİAD, DİGİAD, GÜNGİAD, İnsan Hakları Derneği, Türk İş 7. Bölge Temsilciliği, Memur-Sen, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Tekvando Federasyonu ve Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği'nin Aydın'ın tayininin durdurulması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a mektup yazacağı belirtiliyor.

Facebook'ta Ahmet Aydın grubu kuruldu

Vali Yardımcısı Ahmet Aydın'a sanal alemde de destek yağıyor. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bu amaçla grup oluşturuldu. 'Ahmet Aydın Diyarbakır'a Vali Olsun Grubu'nun kısa sürede binden fazla üyesi oldu. Sitede Aydın'ın Diyarbakır'da görev yaparken vatandaş memnuniyetini ön planda tuttuğu ve halkın gönlünü kazanan ender bürokratlardan biri olduğuna dikkat çekilerek, halkın onu bırakmak istemediği vurgulanıyor

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89