• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

'Diyarbakır'dan aday ol' baskısı

'Diyarbakır'dan aday ol' baskısı
Tanrıkulu'nun, kendi ili dışında bir yerden milletvekili adayı olmak istemesi, bölgede rahatsızlığa yol açtı.

Tanrıkulu'nun, kendi ili dışında bir yerden milletvekili adayı olmak istemesi, bölgede rahatsızlığa yol açtı. Eski Diyarbakır Baro başkanı olan Tanrıkulu'na, yerel teşkilattan, "Buradan aday ol. Aksi takdirde Diyarbakır'da havlu atarız." baskısı geliyor. Ancak Tanrıkulu'nun, Diyarbakır'da zorlanacağı endişesiyle İstanbul'dan aday olmak istediği belirtiliyor.CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili politikalarını belirlemek üzere genel başkan yardımcılığına getirilen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nun kendi ili dışında bir yerden milletvekili adayı olmak istemesi, yerel teşkilatların tepkisini çekti. Tanrıkulu'nun mutlaka Diyarbakır'dan aday olması gerektiğini savunan CHP Sur İlçe Başkanı Beşir İpekçi, "Aksi takdirde Diyarbakır'da havlu atmış oluruz." dedi. Kayapınar İlçe Başkanı Süleyman Berberoğlu ise, "Tanrıkulu aday olursa 3 milletvekili çıkarırız, aksi takdirde işimiz zor." iddiasında bulundu.

Adaylık başvurularının devam ettiği CHP'de genel başkan yardımcıları ve bazı önemli isimler 'kontenjan adayı' olarak listelere konulacak. Kendi seçim bölgelerinde zorlanacak olan yöneticiler, büyük şehirlerden aday olarak TBMM'ye kolay yoldan girmenin hesabını yapıyor. CHP'nin geçen dönem milletvekili çıkaramadığı Diyarbakır'da 12 Haziran öncesi kafalar karışık. Uzun yıllardır seçimlere Diyarbakır 1. sıra adayı olarak giren Parti Meclisi (PM) üyesi Mesut Değer, bu kez adaylık başvurusu yapmadı. Partinin yerel teşkilatları Değer'in yerine Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun aday gösterilmesini istiyor. Ancak yıllarca bölgede avukatlık ve baro başkanlığı yapan Tanrıkulu'nun, Diyarbakır'da zorlanacağı endişesiyle İstanbul'dan aday olmak istediği belirtiliyor. Tanrıkulu'nun buna gerekçe olarak da yakın çevresine, "En büyük Kürt nüfusu İstanbul'da yaşıyor." gerekçesini gösterdiği ifade ediliyor.

CHP'nin Diyarbakır'daki yerel teşkilatları, Tanrıkulu'nun kendi ilinden aday olması için baskı yapıyor. Sur İlçe Başkanı İpekçi, "Halkın büyük çoğunluğu Sezgin Bey'in aday olmasını istiyor. Eğer aday olursa partiye büyük bir ilgi olacak, biz de onun emrindeyiz." diye konuştu. Tanrıkulu'nun Diyarbakır yerine başka bir yerden adaylığını koyması durumunda hem parti örgütlerine hem de Diyarbakırlılara yazık olacağını öne süren İpekçi, "Eğer Diyarbakır'dan milletvekili çıkarmak istiyorsak Sezgin Tanrıkulu mutlaka seçimlere buradan girmelidir. Başka yerden aday olursa, CHP şimdiden Diyarbakır'da havlu atmış demektir." görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89