• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 23 °C

Diyarbakır'da On binler 'üç kadın'ı karşıladı

Diyarbakır'da On binler 'üç kadın'ı karşıladı
Paris'te bir suikastte öldürülen üç Kürt kadın siyasetçinin cenazeleri Diyarbakır'da on binlerce kişi tarafından karşılandı.

 GÜNCELLENDİ
Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin naaşları Diyarbakır havaalanında onbinlerce  kişi tarafından karşılandı.

Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin naaşları yerel saatle 20:30 sıralarında Diyarbakır Havaalanı'na getirildi.



Kürt kadın siyasetçilerinin naaşları, sloganlar eşliğinde ambulanslarla morga doğru yola çıkarıldı.

43008

On binlerce kişinin katıldığı havaalanındaki karşılama törenine milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanlarıda katıldı.

43009

Yoğun kalabalık nedeniyle naaşların alınmasında zorluk yaşanırken, sonra 'Şehit namirin', "Katiller hesap verecek' şeklinde sloganlar eşliğinde 3 kadının naaşı ambulanslarla yola çıkarıldı.


Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla şaylemez'in cenazeleri, İstanbul'dan THY'nin tarifeli seferiyle Diyarbakır'a gönderildi.

Cansız, Doğan ve Şaylemez'in cenazelerini taşıyan uçak, saat 18.45'te Atatürk Havalimanı'ndan Diyarbakır'a hareket etti.

Uçakta, Cansız, Doğan ve Şaylemez'in aileleri, yakınları ve arkadaşlarının da bulunduğu öğrenildi. 

Cenazeler, Paris'ten THY uçağıyla saat 16.30'da İstanbul'a getirilmişti.


Cansız, Doğan ve Şaylemez'in cenazeleri, Türk Hava Yolları'nın (THY) Paris-İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle saat 16.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Uçakta öldürülen Cansız, Doğan ve Şaylemez'in aileleri, yakınları ve arkadaşlarının da bulunduğu öğrenildi.

Karşılama töreni için havalimanına akın eden çoğunluğu kadın binlerce yurttaş da, üzerinde katledilen siyasetçilerin fotoğrafının olduğu "Özgürlük mücadelesinin neferlerine söz veriyoruz sorumlulardan hesap soracağız" yazılı pankart açtı. 

43003

"Barışa uzanan eller kırılsın", "Barışın elçisi İmralı'dadır" sloganlarının atıldığı havalimanı dış hatlar terminali çıkışında, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, Yazar Mukaddes Erdoğdu, sanatçı Ferhat Tunç gibi pek çok isim de bulunuyor. Karşılama törenine yerli ve yabancı pek çok basın mensubu ilgi gösterirken, yaşamını yitirenlerin aileleri ve Nazmi Gür, kapı önünde bekleyen grup ile alkış, zılgıt ve sloganlarla bir araya geldi. Havalimanı kapısı önünde basın açıklaması yapılması bekleniyor. Öte yandan polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, hava limanına metrodan giriş çıkışların kapatıldığı görüldü.

43000

Cenazelerin Atatürk Havalimanı apronunda THY'nin 18.45'te hareket edecek Diyarbakır uçağına nakledilmesi bekleniyor.

Güvenlik önlemleri kapsamında gazetecilerin aprona çıkarak uçaktan görüntü almasına izin verilmedi.

43001

Cenazelerin, programda bir değişiklik olmaması halinde saat 21.00 sıralarında Diyarbakır'da olması öngörülüyor.

Emniyet güçleri, söz konusu uçağın İstanbul'a iniş saatinin yaklaşmasıyla birlikte Atatatürk Havalimanı'na çıkan yollarda, dış hatlar çevresinde ve apronu gören kısımlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

43004

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da cenazeler gelmeden önce yaptığı açıklamada ''Fransa'dan İstanbul'a geliş ve yapılması düşünülen cenaze merasimleri ilgili bir takım planlamalar var. Emniyetimiz ve emniyet güçlerimiz, bu süreci İstanbul'a geliş ve gidişleri takip edecek. Yaşanabilecek, bu durumdan medet ummak isteyecek çok cılız, olayın farkına varamamış hamleleri, hareketleri yakından izleyeceğiz. Dolayısıyla bir sıkıntı yok.Emniyet yetkilileri gereken tüm tedbirleri alacak. Zaten havalimanının içerisinde yapılacak olan bir transfer. Havalimanının içerisindeki tedbirler zaten belli. Aprona hiç kimsenin girmesi söz konusu değil. Bir uçaktan diğerine yapılacak transferle yürüyecek bir işlem, dolayısıyla bunun normal, makul seviyede alınacak tedbirlerle gerçekleşmesi söz konusu. Olağanüstü yapılacak herhangi bir şey yok" diye konuştu.

43005

Diyarbakır'da da tedbirler alındı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, cenaze törenini bakanlıktan takip edecek.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Şahin'i sürekli bilgilendirecek.

Baydemir incelemede bulundu

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, cenaze töreninin yapılacağı alanda incelemede bulundu.

Baydemir ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, alanda incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baydemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın yapılacak merasimin; barışa, adalete ve özgürlüğe, suikastın aydınlatılmasına sahip çıkma olduğunu savundu.

Öte yandan, cenaze için aralarında yabancı ajansların da bulunduğu çok sayıda gazeteci Diyarbakır'a geldi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89