• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Diyarbakır'da olaylar çıktı

Diyarbakır'da olaylar çıktı
Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) düzenlediği yürüyüşün başlangıcında çevik kuvvet polisi ile göstericiler arasında olaylar çıktı.

19 Aralık 2000 tarihinde İstanbul Bayrampaşa Cezaevine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Hayata Dönüş Operasyonu'nu protesto etmek üzere BDP Diyarbakır İl teşkilatı tarafından bugün öğlen saatlerinde düzenlenen yürüyüşte olay çıktı.

Parti binası önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi yürüyüşe geçtiği sırada, çocuk ve gençlerden oluşan ve yüzleri maskeli bir gurup, kavşakta bekleyen çevik kuvvet polisine taş atarak, havai fişek ve molotof kokteyli attı.. Çevik kuvvet polisi de biber gazı ve tazyikli su ile göstericilere karşılık vermesi üzerine arbede çıktı.

23433

Yaklaşık yarım saat süren arbede sırasında BDP binasına yaklaşık 150 metre mesafede bulunan AK Parti İl başkanılğını taşlayan göstericileri dağıtmak isteyen polisler, BDP il binasının önünden geçerken, parti binasının ikinci katında bulunan ve adı öğrenilemeyen bir kişi, polise molotof kokteyli atmak istedi. Pencere camına çarpan molotof kokteyli, camın kırılmasına neden olurken tekrar içeri düşmesi üzerine yangın çıktı. Kısa süreli paniğe neden olan yangın, partililer tarafından söndürüldü.

23439

Göstericileri dağıtan polis ekipleri, parti binasına da girerek molotof kokteyli atan kişiyi gözaltına almak istedi. Ancak BDP İl Başkanı Nijad Yaruk ve partili yöneticiler, polislerin içeriye girmesine izin vermedi. Emniyet Müdür Yardımcısı İlyas Burunak ile Yaruk arasında devam eden görüşmeler sonuçsuz kaldı. Daha sonra parti binasına gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, içerde bulunan partililer tarafından zılgıt, alkış ve "Biji serok Apo" sloganları ile karşılandı.

23434

BAYDEMİR-EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI KONUŞTU

Demirtaş'ın ardından gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, Emniyet Müdür Yardımcısı Burunak ile kısa bir görüşme yaptı. Baydemir, "Geçmiş olsun. Umarım yaralı filan yok. Keşke böyle şeyler olmasa" dedi. Buna karşılık Burunak da, "Yürümek istediler izin verdik. Bakın demokratik açılım var ne güzel gelişmeler oluyor. Buna gerek var mı. Parti içinde bulunan bir kişi polise molotof kokteyli atıyor. Yani olacak şey değil" diye karşılık verdi. Demirtaş ve Baydemir, parti binasına girerek içerde bulunan partililerle bir süre görüştü. Görüşmeler devam ederken, Emniyet Müdür Yardımcısı İlyak Burunak, çevik kuvvet ekiplerini ve ekipleri geri çekti.

diyarbakir-da-olaylar-cikti-1036971.jpg

DEMİRTAŞ PARTİLİLERLE GÖRÜŞME YAPTI

Daha sonra parti içerisinde kısa bir konuşma yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak 19 Aralık 'Hayata dönüş operasyonu'nu protesto amaçlı bir yürüyüş yapılmak istendiğini belirterek, "Parti yöneticilerimiz de bu yürüyüşe katılmış. Ama polisler gaz bombaları, biber gazıyla göstericilere saldırmış. Parti yöneticilerimiz daha sonra binaya girmiş. Polis bina içerisinde arama yapmak istemiş, savcılıktan arama kararı istemişler. Ama herhalde bu taleplerinden vazgeçtiler" diye konuştu.

23436

OLAYLAR BİR SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 1 saat süren ablukanın sona ermesinden sonra polis ekiplerinin bölgeden çekilmesi üzerine parti binasında bulunanlar dışarı çıkarak dağılmaya başladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89