• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Diyarbakır'da olağanüstü önlemler

Diyarbakır'da olağanüstü önlemler
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, öğle saatlerinde mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katılacağı miting öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, miting alanında incelemelerde bulunurken, olası bir protesto gösterisine izin vermeyeceklerini söyledi. Miting alanı çevresinde billboardlarda BDP'nin 'boykot' yazılı afişlerinin üzerlerin bezlerle kapatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda saat 16.00'de halka seslenecek. Erdoğan, kente gelmeden önce başta güvenlik önlemi olmak üzere bir dizi tedbirler alındı. Erdoğan'ın 2008 yılının Ekim ayında, kente gelişinde çöpler toplanmamış, bazı esnaf ise kepenklerini açmamıştı. Bugün Diyarbakır'da tüm işyerleri açık bulunurken, sabah saatlerinden itibaren temizlik görevlilerinin kentin dört bir yanında çöpleri topladığı, yolları yıkayıp, pırıl pırıl hale getirdiği görüldü.

19622

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, öğle saatlerinde mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Polis yetkililerinden bilgi alan Atalay, burada gazetecilere kısa açıklamada bulundu. Atalay, şunları söyledi: "Hem kampanya hem de diğer görevimizi yürütüyoruz. Huzur ve güvenliğin sağlanması için bütün çalışmaların huzur içinde devam etmesi için gerekli tedbirleri aldık. Bu referandumlara alışık değiliz. Demokrasi şöleni halinde devam etmesini istiyoruz. Diyarbakır'da her şey normal. Dünden beri burada çalışıyoruz, meydanın düzeni hem de güvenliği için." Gazetecilerin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın (Kürdistan Topluluklar Birliği) protesto çağrısında bulunduğu yönündeki sorusu üzerine, Atalay, "Biz böyle bir şey beklemiyoruz. Güvenlik birimi olarak önlemimizi aldık. Bu demokrasi olayı, kampanyaya katılan herkes sözünü söylesin ama kimse birbirine engel olmasın. Diyarbakır'da da öyle yanlış şeyler olacağını sanmıyoruz, öyle şeyler olursa da müsamaha etmeyiz" dedi.

Atalay, gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın vereceği mesajların merakla beklendiği yönündeki sorusuna, "Başbakanımızın kendi iradesini tam olarak bilemem, bazen kürsüye çıkar önceden hazırlanan metinlerin dışında başka şeyler söyler, sürprizleri var. Beklentilerin yükseltildiğini düşünüyorum. Ülke bütünlüğü ve kardeşlik mesajları verecektir. Geçmişte bölgede yaşanan sıkıntılar var, faili meçhulller var, cezaevinde işkenceler var. Bu izlerin silinmesiyle meşgulüz. Onun dışında halk oylaması öncesi çok ileri bir karar beklenemez" yanıtı verdi.

PKK'nın 20 Eylül'e kadar aldığı eylemsizlik kararına ilişkin soruya Atalay, "Şimdi odakta halk oylaması var. En önemlisi bu. Onun sonucunu göreceğiz. Diğer konulara girmek istemiyorum ama çalışıyoruz. O konuya miting gününde girmeyelim. 12 Eylül ve sonrası daha önemli bunu düşünüyoruz" karşılığını verdi.

Miting nedeniyle Adana'dan bir polis helikopteri Diyarbakır'a getirildi. Helikopterin Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahlarında uçuş yapacağı ve kamerayla görüntü alacağı öğrenildi. Diyarbakır'da bugün miting için, Batman, Siirt ve Adıyaman'dan gelen takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte toplam 2750 polis görev yapacak. Polisler, sabahın erken saatlerinden itibaren görevlendirildikleri bölgelerde konuşlandırıldı.

Diyarbakır Valiliği, mitinge katılımın yüksek olacağı gerekçesiyle tedbir amaçlı alarak kente Şanlıurfa ve Elazığ Belediyesi'ne ait itfaiye ve temizlik araçları getirdi. Araçlar, kamu kurumlarının bahçelerine çekildi.

BOYKOT AFİŞLERİ KAPATILDI

Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı İstasyon Meydanı çevresindeki billboardlara BDP tarafından asılan ve üzerinde 'boykot' yazan afişlerin üzerleri görevliler tarafından bezlerle kapatıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89