• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Diyarbakır'da miting yasaklandı, BDP'liler oturma eylemi başlattı

Diyarbakır'da miting yasaklandı, BDP'liler oturma eylemi başlattı
BDP'li vekiller, miting yapmalarına Diyarbakır Valiliği izin vermeyince, oturma eylemi başlattı.

BDP'nin açlık grevlerine destek vermek amacıyla Diyarbakır'da miting yapmasına Valilik tarafından izin verilmedi. Diyarbakır'da polis cadde ve sokaklar yoğun güvenlik önlemi alırken, mitingin yasaklandığını anons etti. Mitingin yasaklanmasını protesto eden BDP'li vekiller de oturma eyleminin ardından Valilik binası önüne geldi.

41518

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlü PKK ve KCK'lıların 53. gününe giren açlık grevlerine destek vermek amacıyla BDP milletvekilleri Diyarbakır'da miting düzenlemek istedi. Ancak Diyarbakır Valiliği dün BDP'ye gönderdiği talimatla mitinge izin verilmeyeceğini açıkladı.

41517Diyarbakır'da miting düzenlemek isteyen BDP'li vekiller, polis tarafından "Yaptığınız eylem usulsüzdür. Bulunduğunuz yeri terkedin. Aksi halde müdahale etmek durumunda kalacağız" şeklinde uyarıldı. Batıkent kavşağında basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Nurseli Aydoğan, Altan Tan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir durumu protesto etmek için cadde ortasında oturma eylemi başlattı. Polis mitinge katılmak isteyenlere, vekillerin oturma eylemine katılmasına izin vermedi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, ilk kez Valilik tarafından kentin tüm sokak ve caddelerinin yasaklandığını ifade ederek, "Bu bir sıkı yönetim ilanıdır. İlk kez böyle bir karar ile karşılaşıyorum. Biz bir şekilde bu yasakçı zihniyeti kıracağız. Kabul edilemez. Kabul edersek yarın nefes almamızı da yasaklarlar" dedi.

Altan Tan ise, "Batman’da miting yaptık da ne oldu? Diyarbakır Valisi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çizgisinde. Açlık grevine girmeyin, miting, yürüyüş yapmayın diyorlar. İdris Naim Şahin gibi takla atıp top mu oynayalım" diye konuştu.



Polisten 'miting yasaklandı' anonsu
Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklanan BDP mitinginin duyurulması için polis anons yaptı. Batıkent Meydanı ve meydana çıkan tüm sokaklarda polis güvenlik önlemleri aldı. Meydana çıkmak isteyen gruplarla polis arasında çatışmalar çıktı.

Polis, BDP İl Binası'nın çevresininde giriş çıkışlara da izin vermedi.

Çevre illerden Diyarbakır'a destek ekipleri gönderilirken, Diyarbakır'da görevli tüm polislerin izinleri iptal edildi.

BDP'lilerin oturma eylemi sürerken, polis helikopteri de şehrin üzerinde güvenlik uçuşları yaptı.

Batıkent Meydanı'na çıkan ara sokaklarda ise polisler, gaz bombası ve tazyikli suyla eylemcilere müdahale etti. Polis müdahalesi sonrası eylemciler, Bağlar ilçesine dağılırken, çatışmalar ara sokaklarda devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89