• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 5 °C

Diyarbakır'da miting gerginliği!

Diyarbakır'da miting gerginliği!
Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, BDP İl binası yakınlarında polisin gaz bombalı müdahelesi olduğu iddiası var.
Diyarbakır'da BDP'nin bugün 'Özgürlük İçin Demokratik Direniş' mitingine Diyarbakır Valiliği'nce izin verilmemesi, kentte gergin bir hava yarattı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden takviye alan polis, sabahın erken saatlerinden itibaren grupları toplanabileceği bulvar ve caddelerde sürekli devriye gezdi. Diyarbakır'da miting gerginliği nedeniyle kent güne kapalı kepenklerle başladı. Özellikle Sur, Bağlar ve Kayapınar'da esnafın büyük bölümü işyerlerini açmadı.

460-foto.jpg

Diyarbakır'da görev yapan yaklaşık 5 bin polis ve çevre illerden gelen takviye polis ekipleri, kentin cadde ve bulvarlarında zırhlı araç eşliğinde, miting alanı İstasyon Meydanı'na grupların toplanıp gitmemesi için devriye gezdi. Kent merkezindeki önlemler devam ederken, kentin giriş çıkışları da polis ekiplere tarafından tutularak, kent dışından miting için gelenlere izin verilmedi. Polis helikopteri ise sabahın erken saatlerinden itibaren kent üzerinden uçarak, cadde ve bulvarları kontrol edip, tespit ettiği en küçük hareketliliği yerdeki polis ekiplerine bildirdi.

38962

TELSİZDEN 'ORANTILI GÜÇ' ANONSU

Polis telsizlerinden miting için Diyarbakır Valiliği'nce verilen yasaklama kararı nedeniyle grupların toplanmaması, toplanan grup varsa dağılmaları konusunda uyarılması ve dağılmamaları halinde ise 'orantılı güç' kullanılarak dağıtılması anonsu yapıldı.

Miting için dün kent dışından Diyarbakır'a gelenlerin ise, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra dönmeleri için ikaz edilmesi gerektiği belirtilerek polisler uyarıldı. İstasyon Meydanı'nda seyyar satıcıların miting olacakmış gibi dün geceden açtıkları tezgahlar da polisler tarafından kapatıldı. Yine miting için getirilen sandalyeler de polis tarafından araçlara konularak kaldırıldı.

MİTİNG OLMAZSA, BASIN AÇIKLAMASI İSTEĞİ

Bu arada emniyet görevlileri, BDP Diyarbakır il binasına giderek yöneticilerle programları konusunda bilgi istedi. Binadaki BDP yöneticileri, bugünkü program için Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve milletvekillerinin gelmesini beklediklerini söyledi.

BDP yetkililerinin, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte İstasyon Meydanı'na yürüyüp burada basın açıklaması yapmak istedikleri, polisin de Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararı nedeniyle yürüyüşe izin verilmeyeceği konusunda BDP'lileri uyardığı öğrenildi.

38963

DEMİRTAŞ'IN TWİTTER MESAJI
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter mesajında yasaklama ve alınan önlemlere tepki gösterirken, 'Ya özgürlük, ya özgürlük' anlamına gelen Kürtçe 'An azadi, an azadi' ifadesini kullandı.

Demirtaş mesajını, "Meydanları tutarak özgürlük talebini engelleyebileceğine ciddi ciddi inanan devlet zihniyeti (!) bu sabah çok aciz ve çaresiz gördüm sizi. Ne mi istiyoruz? An azadi, an azadi" diye yazdı.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89