• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Diyarbakır’da milyonlar newrozu kutladı

Diyarbakır’da milyonlar newrozu kutladı
Newroz Miting Meydanı'nda müzik eşliğinde halaylar çekilirken, kadın, yaşlı ve çocukların yanı sıra engellilerde kutlamalara katıldı.

Alanın tamamı dolarken sahnenin yan ve arkasında yer alan on binlerce kişi alana girebilmek için çaba sarf ediyor. Üç ayrı koldan girişlerin sürdüğü alanda Newroz kutlamalar ise başladı.

fotogaleri2.jpg

PROTOKOL’DE YÖRESEL KIYAFET AĞIRLIĞI

Diyarbakır Newroz'u birçok ilden farklı olarak ulusal ve uluslar arası alanda da ilgi çekiyor. Bu yıl da Almanya, Hollanda, İngiltere, İsviçre, ABD ve Fransa gibi birçok ülkeden onlarca parlamenter, STÖ temsilcisi kente geldi. KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, KESK Hukuk ve Uluslar arası İlişkiler Sekreteri İlhami Şahbaz, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Osman Biçer, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, devlet eski bakanı Ziya Halis, 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can, Kadın Barış Girişimi Aktivisti Nimet Tanrıkulu, Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar, Gazeteci-Yazar Nuray Mert, Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran, Gazeteci-Yazar Ahmet Hakan, Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Zeynel Abidin Aktay, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, iki yıl önce yaşamını yitiren Kürt müziğinin duayeni Ermeni sanatçı Aram Tigran'ın eşi Sirvat Malikyan Tigran, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Yardımcısı Kemal Bülbül, Avusturya'dan milletvekilleri Wolfgang Jung, Henriette Frank ve Hans-Jörg Jenewein, Kopenhag Belediye Meclisi Üyesi Serdal Benli, İsveç Sol Partisi'nden Hediye Güzel, Haydar Diljen ve Halit Koşmaz, Eyalet Parlamenteri Hamide Akbayır, BASK Partido Nacionalista Vasco (PNV) Eş Başkanı Ifıigo Iturrate, BASK Aralar Temsilcileri Iniaki Aldekoa, Nekane Perez ve Rebeca Ubera, ABD'li profesör Wayne Wells, Avrupa Parlementosu Eski Üyesi Feleknas Uca, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Duhok İnsan Hakları Derneği Başkanı Kerem Ekrem Mayi de kutlamaya katılanlar arasında.

26689

Newroz programı demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın da bulunduğu protokolde yer alan BDP'lilerin yöresel kıyafet giymesi dikkat çekti.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Newroz Tertip Komitesi Başkanı Nesip Gültekin, Newroz'un direniş olduğunu belirterek, halkın Newroz'unu kutladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89