• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Diyarbakır'da karanlık infaz!

Diyarbakır'da karanlık infaz!
Murat Elibol adlı üniversite öğrencisi Diyarbakır’da sırtından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Gözler polise çevrildi. Vali: Kullanılan silah polise ait değil.

Diyarbakır’da düzenlenen BDP mitingine katılan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Murat Elibol, önceki gece sırtından vurularak öldürüldü. Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, gencin polis tarafından vurulduğu iddialarını yalanlarken, İHD ve BDP provokasyon olasılığına dikkat çekti.

33524Diyarbakır önceki akşam, genç bir üniversite öğrencisinin sokak ortasında vurulmasıyla sarsıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon Yüksekokulu öğrencisi Murat Elibol (21) katıldığı BDP mitingi sonrası Bağlar İlçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde ağır yaralı halde yerde yatarken bulundu. Hastaneye kaldırılan Murat Elibol, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Sırtından aldığı tek kurşun ile vurulduğu belirlenen Elibol, aynı akşam doğum yer olan Çınar İlçesi’nde toprağa verildi. Van’daki depremden kurtulan ve Diyarbakır’daki ailesinin yanına gelen Elibol’un yakınları sessizliğe bürünürken, ilçede taziye çadırı kuruldu. Üniversite öğrencisi gencin öldürülmesi bazı haber sitelerine “Polis gösteriye müdahale etti. Üniversiteli genci öldürdü” anonslarıyla düştü. Taraf ’a konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, “Bu olayın polisle bir ilgisi yok. Bu ifade edilen yerde bir kere polis yok. Polis kurşunuyla olması mümkün değil. Mümkün değil dememin dayandığı bir takım gerekçeler var. Onları arkadaşlar aydınlatmaya çalışıyor. Ne olursa olsun biz bunu aydınlatma noktasındayız. Deliliyle en kısa zamanda ortaya koyacağız” dedi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, üniversiteli gencin vücudundan 7.65 çapında bir kurşunun çıkarıldığını hatırlatarak, polisin böyle silah kullanmadığını belirtti.

Olay aydınlatılmalı

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri M. Raci Bilici de, Elibol’un ölümüne ilişkin kendilerinin de net bir bilgiye sahip olmadıklarını söylerken, BDP Çınar İlçe Başkanı Abdulkadir Doğan “Bu, polis tarafından atılan kurşun da olabilir, provokatif bir olay da olabilir. Olay aydınlatılmalı” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, Elibol’un ölümünü twitter hesabından, şu sözlerle değerlendirdi: “Bir öğrenci deprem felaketinden sağ kurtuluyor, kentinde legal bir partinin mitingine katılıyor, vurularak öldürülüyor.”

Yanıt bekleyen bazı sorular

Üniversiteli genç Murat Elibol’un öldürülmesine ilişkin yanıt bekleyen bazı sorular:

» Üniversiteli gencin yaralı bulunduğu yerde korsan gösteri yapıldı mı? Bu gösteriye polis müdahale etti mi?

» Polis cesetten çıkan kurşunun 7.65 çapında olduğunu resmi olmayan şekilde duyurdu. Bu konuda detaylı otopsi raporu hazırlandı mı? Olayı aydınlatmaya yarayacak otopsi yapılmadan genç neden aynı akşam toprağa verildi?

» Olay yerinde MOBESE veya dükkânların güvenlik kamerası var mı? Varsa incelendi mi?

» Gözaltına alınan bir kişi var mı?

» Diyarbakır’da daha önce ölümle sonuçlanmayan olaylarda bile büyük tepki gösteren, cenazeleri sahiplenen BDP neden bu olayda sessiz kalmayı tercih etti? (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89