• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Diyarbakır’da hayat durdu

Diyarbakır’da hayat durdu
Hakkari, Yüksekova, Diyarbakır, Şırnak başta olmak üzere bölgede pek çok yerde kepenkler kapalı. Bazı vatandaşlar çocuklarını okullara yollamadı. BDP, grubu Diyarbakır'da topluyor.

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 30 Ekim’de halkı sokaklara davet etmesinin ardından, Diyarbakır’da kepenkler açılmadı. Fırın ve eczanelerin dışında açık dükkanın bulunmadığı Diyarbakır’da, belediyeye ait halk otobüsleri de kontak kapattı.

41409

Öte yandan, BDP’nin Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde düzenlemeyi planladığı Meclis Grup Toplantısı nedeniyle, cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. E Tipi Kapalı Cezaevi’nin bulunduğu Barış Caddesi’nin giriş çıkışlarına barikat yerleştiren güvenlik güçleri, çevrede kuş uçurtmuyor. 

VAN’DA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi’nin ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Van'da esnafın büyük bir bölümü kepenk açmazken, cadde ve sokaklarda ise polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevindeki Kürt siyasi tutukluların eylemini desteklemek için ‘Hayatı durdurun’ çağrısı yapmıştı. Çağrı üzerine sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde kepenkler açılmazken, bazı bölgelerde ise okullar boykot edildi. Sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, ara sokaklarda dolaşarak grupların toplanmasına engel olmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruplar halinde dolaşan ve durumundan şüphelendiği kişileri ise kimlik kontrollerini yaparak üst aramasından geçiriyor. Öte yandan BDP çadırında toplanan vatandaşlar ise cezaevine kadar yapılacak olan yürüyüş için bekliyor.

BATMAN’DA KEPENKLER AÇILMADI

Batman’da siyasi mahkumların başlattığı açlık eylemine destek amacıyla kepenkler açılmadı. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Türkiye genelinde 'hayatı durdurun' çağrısı üzerine Batman’da esnaf kepenk kapattı. Batman genelinde kepenk açmayan esnafın yanı sıra aileler çocuklarını okula göndermedi.

BULANIK’TA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) açlık grevlerine dikkat çekmek için yaptığı ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Muş'un Bulanık ilçesinde de kepenkler açılmadı. Bulanık ilçesinde esnaflar açlık grevi eylemine destek için bugün kepenk açmazken, polis ekipleri de ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. Fırın ve eczanelerin dışındaki bütün iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede, sessizlik hakim sürüyor. Öte yandan, BDP’li belediye başkanları, il meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı tarafından dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

SİLVAN'DA KEPENKLER KAPANDI

Cezaevlerinde 49. gününe giren grevleri desteklemek için Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnaf kepenk kapattı. Cezaevlerinde bulunan bazı tutukluların 12 Eylül tarihinde başlattığı grevlere destek vermek için Silvan ilçesinde kepenk ve kontak kapatma eylemi yapıldı. İlçe merkezinde eczane ve fırınlar dışında bütün esnaf kepenk kapattı. BDP Silvan İlçe Başkanlığı saat 12.00'da ilçe binası önünden eski belediye binası önüne kadar yürüyüş yaparak, oturma eylemiyle açlık grevine destek vereceğini açıkladı.

HAKKARİ VE YÜKSEKOVA’DA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) çağrısı üzerine Hakkari ve ilçelerinde kepenk ve kontak kapatma eylemi yapıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘Hayatı durdurun’ çağrısının ardından Hakkari’de hayat adeta durdu. Esnaf sabah kepenk açmazken, sürücüler de araçlarını trafiğe çıkarmadı. Öğrencilerin de okullara gitmediği kentte, sadece fırın ve eczaneler açıldı. Sessizliğin hüküm sürdüğü ilçede polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla kepenkler açılmadı. Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yaptığı ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Yüksekova’da da esnaf kepenk açmadı. İlçe merkezinde geniş güvenlik önlemi alınırken, BDP’lilerin öğle saatlerinde oturma eylemi yapacağı bildirildi. (Ajanslar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89