• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Diyarbakır'da 'Evimi Van'lı kardeşimle paylaşıyorum' kampanyası

Diyarbakır'da 'Evimi Van'lı kardeşimle paylaşıyorum' kampanyası
Diyarbakır'da depremzedeler için "Evimi Vanlı kardeşimle paylaşıyorum" kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Van'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan depremzedeler için "Evimi Vanlı kardeşimle paylaşıyorum" kampanyası başlatıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Meclis Üyesi ve Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Kılavuz ile birlikte kampanya hakkında basına bilgi verdi. 

Felaketin yaşandığı ilk günden bugüne Diyarbakır Büyükşehir, ilçe belediyeler ve GABB'a üye belediyelerin Van ve Erciş’te etkin bir dayanışma içerisinde olduklarını hatırlatan Baydemir, 4 kez gittiği deprem bölgesinde her defasında durumun giderek kötüleştiğine tanık olduğunu söyledi. 

17 Kasım Perşembe gününden itibaren Van merkezli 5 ayrı mahallede çok amaçlı merkez kuracaklarını bildiren Baydemir, "Van'ı 5 bölgeye ayırıp her bir merkez içerisinde çamaşırevleri, insanların yıkanabileceği banyolar, çocukların istifade edebileceği sosyal rehabilitasyonu sağlayacak alanlar oluşturacağız" dedi. Baydemir, yıkılan, tahrip olan altyapının tekrar canlanması konusunda DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün aktif bir çaba içinde olacağını da bildirdi. 

Özellikle depremden zarar gören köylerin yoğun kar yağışıyla yollarının kapanma riskinin söz konusu olduğuna dikkat çeken Baydemir en az bir buçuk aylık tüm gıda ihtiyaçlarını tek bir paket içinde toplayacak bir dayanışma kampanyası başlattıklarını duyurdu. Baydemir, "Hedefimiz tüm bu köylere hitap edecek en az 6-7 bin paketin kısa bir zaman içinde özellikle kırdaki insanlarımıza ulaştırılmasını sağlamak" dedi. Baydemir bu konuda kent esnafı ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti. 

Kışı çadırda geçirmenin imkansızlığından hareketle, "Evimi paylaşıyorum" kampanyasını başlattıklarını duyuran Baydemir, özellikle ekonomik durumu iyi olan Diyarbakırlılara çağrı yaptı. Baydemir, "Şu anda dayalı döşeli ama içerisinde hiç kimsenin yaşamadığı ev sahiplerine çağrımızdır. Evinizi Vanlı kardeşlerimizle paylaşın" dedi. 

Yaptıkları araştırmalara göre Hazar Gölü'nde Diyarbakırlıların bine yakın yazlığının bulunduğunu anımsatan Baydemir yazlık sahiplerinden kış aylarında yazlıklarını Vanlı ailelerle paylaşmaları çağrısı yaptı. Aynı şekilde ekonomik durumu iyi olan Dicle Vadi Evleri, Gökkuşağı Evleri ve Hamravat'ta oturan ailelerin gönüllü olduğunu kaydeden Baydemir "Özellikle çağrımız Kayapınar bölgesinde yaşayan ekonomik durumu iyi olan ailelere yöneliktir. Çünkü gelen Vanlı kardeşlerimizi en az üç dört ay ağırlamamız ve bütün ihtiyaçlarını karşılamamız gerekecektir" diye konuştu. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89