• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Diyarbakır'da başörtüsü yasağına sert tepki!

Diyarbakır'da başörtüsü yasağına sert tepki!
Diyarbakır'da 12 yaşındaki Ece Nur'un başörtülü olduğu gerekçesiyle mağduriyet yaşaması protesto edildi.

12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel'in başörtü taktığı için başka bir okula sürgün edilmesi Özgür-Der Diyarbakır Şubesi mensupları tarafından protesto edildi.

12 yaşındaki Ece Nur Özel'in başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürgün edilmesine Özgür-Der sert tepki gösterdi.

8232

Protesto eylemi, sürgüne gönderilen minik Ece Nur`un babası Murat Özel`in, kızının başörtü takma gerekçesini anlattığı konuşmasıyla başladı. Ece Nur`un babası Özel, konuşmasında, "Saygı ve sevgilerin en güzeline layık olan değerli kardeşlerim, Benim size söyleyeceklerim hayat kitabımız olan Kur`an`dan, Rabbimiz Allah`ın buyruklarıdır. Onlar size arz ediyorum" diyerek Şuara 23-24, Naziat 20-25, Sad 65-66, Duhan 7-8, Saffat 126, Bakara 21-22, Bakara 139, Enam 164, Ahkaf 13-14, Nur 31, Ahzab 59 ayetlerini okudu.

"BAŞÖRTÜ AÇILIMI: YA İKNA YA SÜRGÜN"

"Başörtü Açılımı: Ya İkna Ya Sürgün", ''Yasaklamaya Kimsenin Gücü Yetmez", "Şiyar Be, Berxwe Bide, Azad Be (Uyan Diren Özgürleş), "Berxwedan Jiyane, Jiyan İslam e (Direniş Yaşamdır, Yaşam İslamdır)" dövizlerinin taşındığı eylemde ikinci konuşmacı olarak sözü Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz aldı. Yılmaz, yasağı uygulayanların Ak Parti Hükümeti tarafından atanan kadrolar eliyle sürdürüldüğüne dikkat çekerek, "İktidar sorunu çözecek gerekli adımları atmadı. Cumhurbaşkanı değişti, YÖK kadrosu değişti, milli eğitim bürokrasisi değişti ama yasak sürüyor. Ak Partinin atadığı rektörler iş başındayken birçok üniversitede yasaklar hala devam ediyor, buna Dicle üniversitesi de dâhil. KPSS, KPDS, ALES ve benzeri sınavlara girişlerde de sorun devam ediyor. Bu alçaltıcı yasak lise ve ilköğretim okullarında ise çok daha katı" şeklinde konuştu.

8234

'ECE NUR YÜZ BİNLERİN SESİDİR'

"Sizler bu makamlara geldiniz de ne değişti?" diye soran Yılmaz, bürokratları bu gerçekle yüzleşmeye çağırdı.

Ece Nur`a psikolojik ve fiili baskı uygulayan okul idaresini ve öğretmenleri uyaran Yılmaz, "Bu yaptığınız yasal olmadığı gibi insani de değildir. Yasalar sizlere asla onu sınıftan çıkarma, okula almama ve psikolojik baskı hakkını tanımıyor. Eğer bu şekildeki baskılar devam ederse sorumlular hakkında her türlü yasal işlemleri yapacağımızı da buradan ilan ediyoruz" dedi.

8235

Daha sonra topluluk adına basın açıklamasını okumak üzere sözü Özgür-Der Çocuk Kulübü Koordinatörü Leyla Akelma aldı. Akelma, 12 yaşında bir kız çocuğuna bu eziyeti reva görenleri şiddetle kınayarak, mağduriyetin bir an önce giderilmesini beklediklerini ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89