• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Diyarbakır'da 205 STK'dan 'acil' çağrı

Diyarbakır'da 205 STK'dan 'acil' çağrı
Diyarbakır'da toplanan 205 sivil toplum kuruluşu, ortak bildiri yayınlayarak, devlete "Operasyonları durdurun", PKK'ya da "Silahları susturun" çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da toplanan 205 sivil toplum kuruluşu, ortak bildiri yayınlayarak, devlete "Operasyonları durdurun", PKK'ya da "Silahları susturun" çağrısında bulundu.

TBMM'nin tam üye sayısı ile toplanması gerektiğini belirten Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, "BDP de dahil olmak üzere TBMM çatısı altında soruna çözüm aranmalıdır. Parlamento seçimlerine girmiş BDP'nin mücadele edeceği alanın parlamento zemini olduğunu söylüyoruz. Bizim beklentimiz parlamentoda çözüm aranması ve çözümün içinde BDP'nin yer almasıdır" dedi.

Diyarbakır'da, aralarında memur sendikaları, meslek kuruluşları ile derneklerin yer aldığı 205 sivil toplum kuruluşu, Ramazan ayında tırmanan PKK saldırılarına karşı ortak bir bildiri yayınladı. Sümerpark Resepsiyon Salonu önünde toplanan sivil toplum kuruluşları adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, artan çatışmaların geleceği tehdit ettiğini, şiddet ortamının ‘akıl tutulmasına' yol açtığını söyledi.

"TBMM TAM ÜYE SAYISIYLA TOPLANMALI"

Aktar, siyasi iktidarın soğukkanlı olmasına en çok ihtiyaç duyulan günlerde olduklarını, iktidar, muhalefet, TBMM, basın, akil adamlar ve herkesin akan kanın durması için yapabileceklerini esirgememesini istedi. Aktar, siyasi aktörlerin ortamı geren tutum ve açıklamalardan uzak durması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Medya organları, toplumda kin ve öfkenin artmasına sebebiyet verecek tarzda yayın yapmaktan uzak durmalı, haber ve yorumlarında basın ilke ve ahlak kurallarına uygun yayın yapmalıdır. Bu kapsamda TBMM, tatilini yarıda bırakıp acilen üye tam sayısı ile toplanmalı ve BDP de dahil olmak üzere TBMM çatısı altında soruna çözüm aranmalıdır. Kürt Meselesi, bir asayiş meselesi değildir. İnsani olduğu kadar sosyal ve siyasal bir meseledir. Türkiye insanının, Türkiye vatandaşlarının meselesidir. Bu mesele, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ekseninde çözülebilir. Toplumsal hafızamız, çatışma ve operasyonların çözüm olmadığını, çözümü ötelediğini, engellediğini; Türkiye'nin kaynaklarını, geleceğimizi ve umutlarımızı yok etmeye yaradığını bize yeterince göstermiştir."

31027

"DEVLET OPERASYONLARI DURDURSUN, PKK SİLAHLARI SUSTURSUN"

İktidar ve muhalefetten, çağın gereklerine uygun tarzda Kürt Meselesi için çözüm üretmelerini beklediklerini bildiren Aktar, "Bunun ilk adımı da operasyonların durması ve silahların susmasını sağlamaktır. Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu gidişattan endişe duymaktayız. Her çatışma ve her ölüm, çözümsüzlüğü daha çok derinleştirmekte, Türkiye'yi karanlığa doğru sürüklemektedir. Herkesi aklıselime davet ediyoruz. Yarın çok geç olmadan bu gidişata dur demek için devletin operasyonları durdurması, PKK'nin de silahları susturması gerekir" dedi.

"BDP PARLAMENTOYA GİTMELİ"

Aktar, bir gazetecinin "BDP'de dahil TBMM'nin tam üye sayısı ile toplanması gerektiğini söylediniz. Bu, BDP'ye ‘meclis'e gidin' çağrısı mı?" sorusuna, "Biz tabii ki parlamento seçimlerine girmiş BDP'nin mücadele edeceği alanın parlamento zemini olduğunu söylüyoruz. Tabii ki buna BDP'nin kendi yetkili organları karar verecek. Ama bizim beklentimiz parlamentoda çözüm aranması ve çözümün içinde BDP'nin yer almasıdır" karşılığını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89