• BIST 9177.7
  • Altın 4131.39
  • Dolar 39.0984
  • Euro 44.2598
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 14 °C

Diyarbakır saldırısını PKK üstlendi

Diyarbakır saldırısını PKK üstlendi
Diyarbakır'da gerçekleşen saldırıyı PKK üstlendi. Valilik saldırının 1 ton patlayıcı ile yapıldığını açıklamıştı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nün ek binası içindeki patlamayı PKK üstlendi. PKK saldırıyı üstlendiğini sayfasından yaptığı açıklama ile duyurdu. Reuters, Diyarbakır’da yapılan saldırıyı PKK’nin üstlendiğini geçti.

Diyarbakır Valiliği bugün yaptığı açıklamada “Kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum nitrat , TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıyla ve zaman ayarlı düzenek ile patlatma gerçekleştirilmiştir.” açıklamasında bulunmuştu.

3 kişinin yaşamını yitirdiği patlama nedeniyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da saldırının dışarıdan kazılan bir tünelle yapıldığını ifade etmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89