• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Dink videosunu ben kurtardım!

Dink videosunu ben kurtardım!
Hrant Dink’in öldürüldüğü güne ait iki güvenlik kamerasının silinen görüntülerini Alfred Demirciyan adlı Ermeni asıllı Amerikalı’nın ‘kurtardığı’ ortaya çıktı

Dink'e ait kamera görüntülerini kurtaran Demirciyan'a NASA bile güveniyor. Hrant Dink’in öldürüldüğü güne ait iki güvenlik kamerasının silinen görüntülerini Alfred Demirciyan adlı Ermeni asıllı Amerikalı’nın ‘kurtardığı’ ortaya çıktı

Hrant Dink cinayeti davasında Dink ailesinin avukatlarının, “Olay yerine Ogün Samast dışında şüpheli bir başka kişi de vardı” iddalarına dayanak sağlayan güvenlik kamerası görüntülerinin Amerika’nın bir numaralı veri kurtarma şirketi Techfusion’ın başındaki Ermeni asıllı Alfred Demirciyan tarafından silinen hard diskten kurtarıldığı ortaya çıktı.

Demirciyan, Agos gazetesinin hemen yakınındaki Akbank ATM’si ile Saray Kumaşçılık adlı dükkanın güvenlik kameraları tarafından çekilen cinayet günü görüntülerinin yer aldığı “silinmiş” hard diskin içindeki bu görüntüleri kurtarmanın “hayatının en zor işlerinden biri olduğunu” Amerika’da yayınlanan Ermeni gazetesi The Armenian Mirror-Spectator gazetesine anlattı. Kendisinin de bir Ermeni olması nedeniyle bu işe karşı duygusal bir bağı oluştuğunu belirten Demirciyan, “Hrant Dink cinayetine ait olay yeri görüntülerini içeren silinmiş hard diskten verileri kurtarmak hem teknik açıdan hem de duygusal açıdan hayatımın en zor işiydi” ifadesini kullandı.

Son duruşmada izlendi

Hard diskin eline ulaşmasının ardından tehdit telefonu aldığını da söyleyen Amerikalı uzman, “Yaptığım işi durdurmamı isteyen bu tehdit telefonu beni daha da teşvik etti ve sonunda görüntüleri kurtarmayı başardım” dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında görülen Hrant Dink davasının son duruşmasında izlenen video görüntüleriyle ilgili olarak Dink ailesinin avukatlarından Deniz Tuna, kamera kayıtlarında şüpheli başka bir kişinin daha olduğunu ve bu kişi ile biri yaşlı biri ise orta yaşlı olmak üzere iki kişinin görüştüğünü belirterek, bu kişinin görüşmelerine ilişkin telefon kayıtlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) istenildiğini ancak kişisel bilgi olduğu gerekçesiyle bu talebin kabul edilmediğini söylemişti.

Kayıtlarda Ogün Samast’ın cinayet sonrası kaçış görüntüleri de izlettiren avukat Deniz Tuna, görüntülerdeki şüpheli kişilerin Samast’ın peşinde birilerinin olup olmadığını kontrol ettiğini öne sürdü.

NASA bile ona güveniyor

1988 yılında henüz hard diskler lüks bir ürün olarak görülürken “data kurtarma” şirketi kuran ve arkadaşlarının o dönemde kendisiyle dalga geçtiğini söyleyen Alfred Demirciyan şimdi aralarında NASA, FBI, CNN, NBC, CBS, IBM, HP, Harvard Üniversitesi gibi kurumların bulunduğu müşterilere hizmet veriyor. Ayrıca Boston merkezli şirketi, Boston polisine de olayları çözmekte sık sık yardımcı oluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89