• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

Dink: Bu ülkede herkes yaşlanamıyor

Dink: Bu ülkede herkes yaşlanamıyor
Rakel Dink azınlıkların baskılar nedeniyle içe kapanık yaşadıklarını belirterek “90 yıl sonra bir tek Hrant dışarı çıktı onu da bir şekilde kaldırdılar” diye konuştu.

Öldürülen Hrant Dink’in eşi Rakel Dink azınlıkların baskılar nedeniyle içe kapanık yaşadıklarını belirterek “90 yıl sonra bir tek Hrant dışarı çıktı onu da bir şekilde kaldırdılar” diye konuştu.

Öldürülen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, ‘’Ayrımcılık ve ırkçılık söylemleri, hareketleri, planları ve projeleri nasıl bu ülkeden toplanacak, kaldırılacak, dürüm yapılıp çöpe atılacak, bilmiyorum’’ dedi. ‘’Barış Girişimi’’ tarafından düzenlenen ‘’Barışı Kurmak Konferansı’’nda konuşan Dink, Ermeniliğiyle, Ermenice ve Kürtçe ile Hristiyan olması nedeniyle hem sosyal, hem de siyasal yaşamda ayrımcılığa uğramış bir vatandaş olarak katılımcıların karşısında bulunduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl Ermenice kitap bastığını anlatan Dink, ‘’Ancak orada Ermenice olmasına rağmen Ali topu Agop’a atamadı. Kürtçe dilim halen siyasi yasaklı, Hristiyan olmam ayrı bir problem bu ülkede, her gün Hristiyanlara neler söyleniyor kimse bunu duymuyor’’ diye konuştu.

Bu ülkede herkes yaşlanamıyor

Dink, herkesin her şeyi bildiğini ifade ederek, ‘’Sosyal yaşamda bütün bu yaşanmışlıklar seni ister istemez içeri itiyor. Bir kişi çıktıysa dışarı 90 yıl sonra o da eşimdi. Onu da bir şekilde kaldırdılar’’ dedi. Dink, bu ülkede herkesin yaşlanamadığını ve yaşlanan herkesin de olgunlaşamadığını belirterek, şöyle devam etti: ‘’Korkular, ötekiye olan öfke, hırslar, kıskançlıklar, nefretler, ön yargılar, güvensizlikler her gün bizi biraz daha küçültüyor aslında. Bizi hem yaratandan, hem de özümüzden uzaklaştırıyor. Kendimize sunduğumuz yalanlarla günden güne maalesef kendimizi de etrafımızı da zehirliyoruz.’’ Tanık olduğu bir olayı da Kürtçe anlatan Dink, ‘’Öfke, kin, üzüntüye neden olanlar, çıkmazları yaratanlar, inkar politikalarıyla mı huzur bulacak? İnkarlarla huzur gelmez’’ dedi.

Kimse özür bile dilemiyor

Dink, 6-7 Eylül olaylarını artık herkesin bildiğini ve birçok şeyin artık inkar edilmediğini belirterek, ‘’Bir Allah’ın kulu da bir sorumluluk alıp özür dilemiyor bunun için. Bu denilmedikçe de her şey tekrarlanıyor. Son günlerde gündemde olan ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ var örneğin. Her gün söyleniyor, videoya da çekmişler. Herhalde tekrar seyredip kendilerini tatmin etmek için. Her şeyin kanıtı da var. Ancak kanıtları yok etme ve silme ya da yalan rapor hazırlama konusunda daha usta kimse yok bu ülkede” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89